Medimagazin logo

Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlandı

Tüm askeri sağlık kuruluşlarının, bugün saat 17.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlandığı bildirildi.
Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, askeri hastanelerin sivilleştiği, 26 ilde 32 hastaneyle bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının, Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başladığı ifade edildi.

Sağlık kuruluşlarının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı olacağı belirtilen açıklamada, bakanlık tarafından işletilecek hastanelerin, yeni dönemde daha güçlü hale getirilmiş bir kadroyla gazilere, şehit yakınlarına, askeri personele ve vatandaşlara aynı kalitede hizmet vermeyi sürdüreceği vurgulandı.

Hakkaniyetli ve kaliteli sağlık hizmetinin daha erişilebilir nitelik kazanacağını ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Askeri birlik ya da kıtalardaki stratejik ve kritik sağlık hizmetleri yine silahlı kuvvetler sağlık personelince verilmeye devam edecektir. Hizmetlerin sona erdirilmesi ya da aksatılması söz konusu olmayacaktır. Hizmetler güçlendirilmiş şekilde verilmeye devam edecektir. Bu bağlanma öncesinde de askeri hastanelerimizle sivil hastanelerimiz birçok iş birliği gerçekleştirmiştir. Uygulama ülkenin daha güçlü bir ordu ve sağlık hizmetine kavuşmasına imkan tanıyacaktır. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Tüm askeri sağlık kuruluşları, bugün saat 17.00'de ülke genelinde eş zamanlı olarak Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır."


Diyarbakır Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığına devredildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Asker Hastanesi, Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna devredildi.

Asker Hastanesi, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin ek binası olarak hizmet verecek.

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın, devir teslim töreninde, Diyarbakır Asker Hastanesinin 1923 yılında kurulduğunu belirtti.

Bu hastanelerde hizmetlerin güçlenerek sunulacağını, hiçbir şekilde görev ve sorumlulukların aksatılmayacağını dile getiren Kanğın, şöyle konuştu:

"Askeri rol ve gereklilikler daha da güçlendirilecektir. Bu vatan ve asker bizim geleceğimiz ve güvenliğimizdir. Bizler de bu ülkenin sağlık askerleriyiz ve bu sorumluluğumuzu en üst düzeyde seve seve yapacağız. Sağlık Bakanlığına bağlanan asker hastaneleriyle ilgili yapılacak birçok çalışmamız ve artıracağımız değerlerimiz vardır."

Öte yandan, hastane girişindeki "Diyarbakır Asker Hastanesi" yazılı tabela söküldü. Bunun yerine "Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Ek Binası" yazılı tabela yerleştirildi.


 

Konya Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

- Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Koç: - "Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır"

KONYA (AA) - Sağlık Bakanlığına devredilen Konya Asker Hastanesi, artık Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, düzenlenen devir töreninde, bugün askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık edildiğini söyledi.

Sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesinin gerçekleştiğini ifade eden Koç, "Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası sebebiyle devir alınan hastanelerle karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez." diye konuştu.

Koç, askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetlerinin ülke için çok gerekli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Devletimiz bu hizmetleri, bu hastaneleri kapatmıyor. Hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılarla zaten Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Aylardır askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak işbirlikleri, zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülemeyeceğinin kanıtıdır. Bu hastanelerin güvenlik açısından Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda endişe duyan çevreler, bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmemelidirler. Devletin her türlü güvenlik ve gizliliği başta sağlıkçılar olmak üzere bizlerin asli görevidir."

Konuşmaların ardından Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Koç ve Konya Asker Hastanesi Baştabip Yardımcısı Albay Haldun Şevketbeyoğlu'na hediye takdim etti.


 

Elazığ Asker Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığı'na devri

- Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Seyrek: - "Askeri sağlık personeli bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir üst kimlik altında sivil sağlık hizmetleriyle birlikte hizmet birlikteliği oluşturdu"

ELAZIĞ (AA) - Elazığ Asker Hastanesi düzenlenen törenle, Sağlık Bakanlığı'na devredilerek, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye Binası ismini aldı.

Elazığ Asker Hastanesi düzenlenen törenle, Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Devir teslim töreni gerçekleştirilen hastanenin 29 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

Törende konuşan Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, bugün askeri ve sivil sağlık hizmetleri olarak tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirtti.

Uzun süredir askeri sağlık personelinin askeri kimlikle ülkenin zor ve savaş zamanlarında büyük hizmetler sunduğunu vurgulayan Seyrek şöyle konuştu:

"Askeri sağlık personeli bugünden itibaren Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir üst kimlik altında sivil sağlık hizmetleriyle birlikte hizmet birlikteliği oluşturdu. Devletimiz askeri sağlık hizmetlerini kapatmıyor. Bu olayda kapanan veya sona erdirilen sağlık hizmeti söz konusu değildir. Askeri sağlık hizmetleri, sivil sağlık hizmetleriyle birleştirilerek daha randımanlı, daha verimli hem askeri sağlık personeli için hem askeri şahıslar için daha üst seviyede, standardı yüksek sağlık hizmeti sunmak üzere bir kurum birleşmesi gerçekleştiriliyor."

Mevcut hastane binasının pazartesi gününden itibaren kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşları hariç, tüm branşlarda poliklinik hizmeti vereceğini bildiren Seyrek, askeri birliklerin ihtiyacı olan askeri sağlık kurulu hizmetlerinin de eksiksiz olarak sürdürüleceğini aktardı.

Seyrek, Askeri Hastaneleri'nin devredilmesi kararının Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) devir alınan hastanelerle aynı kefeye konulmaması gerektiğine dikkat çekerek, askeri hastanelerin devrinin uzun süre öncesinden yetkililer tarafından planlanan bir durum olduğunu ifade etti.


 

askeri hastanelerin devri
sağlık bakanlığı
turkiye kamu hastaneleri kurumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir