Medimagazin logo

Halk Sağlığı Müdürü aile hekimlerine mobbing yapıyor iddiası

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri, aile hekimlerine "mobbing" uygulandığı iddiasıyla açıklama yaptı.
Halk Sağlığı Müdürü aile hekimlerine mobbing yapıyor iddiası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, yaptığı açıklamada, aile hekimliğinde nöbet hizmetleri hakkındaki genelge gereği 1 Ocak'tan itibaren Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekimlerinin ve aile sağlığı elemanlarının nöbet tutmaya başladığını anımsattı.

Söz konusu genelgeye karşı genel merkez olarak, "aile hekimliğinde nöbete gitme eylem kararı" aldığını ve sahada kararı uygulandığını anlatan Köksal, şöyle konuştu:

"Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Şubesine vekalet eden Dr. Semiha Koçak aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarına nöbete gitme konusunda baskı kurmakta hatta çalışanlara mobbing uygulamaktadır. Sendikamızın almış olduğu eylem kararını usulsüz olarak atfederek, üyelerimize 'sendikanız ne kadar karar alırsa alsın o karar sizlere ceza puanı vermemize engel değil' demekte ve Eskişehir'de yetkili sendika olan Sağlık-Sen'i bir nevi sistematik olarak karalamaya çalışmaktadır."

Yasa ve Uluslararası Çalışma Örgütü hükümlerinde kamu çalışanlarının örgütünün kendi amaçları doğrultusunda düzenlemiş olduğu etkinliklere katılması nedeniyle cezalandırılamacağına dikkati çeken Köksal, "Başta Valimiz Güngör Azim Tuna Bey olmak üzere bütün yöneticileri göreve çağırıyoruz. Denetim adı altında aile hekimliği şubesi çalışanlarına baskı kurarak hafta sonu nöbete çıkaran ve denetimlerde aile sağlığı çalışanlarına Sağlık-Sen'i karalayan Semiha Koçak'ı istifaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

halk
sağlığı
müdürü
aile
hekimlerine
mobbing
yapıyor
iddiası
Yorum (1)
Mücahit Aktuntaş
Bakarız aval aval ! Son on yılda sağlık alanında iş yükü kaç kat arttı ? ya ! , Personel istihdamı kaç kat artı ? Bu artışlar birbirini karşılıyor mu ? İş yükü üç kat yani %300 personel saysı en fazal %100 artı.En fazla .Arada %200 yani iki kat iş yükü var !!Bilimsel mi? İstatistiki mi , kanıta dayalı tıp mı ? Vah vah..Bakarız aval aval... Dernekler ne yaparsınız , Üniversiteler ? Sendikalar , ILO ? Vah vah... Karşılamıyor açık çok ! O zaman ne olur ! ? Karşılamıyorsa mobing artar ! Bunu öngöremiyorlarsa bir toplumsal refleks kaybı vardır.Bilimselik , ahlak etik , siyasi ahlak ? VAh vah .. Sağlık çok tehlikeli ve ağır iş grubunda !Önemi var mı ! Malpraktis yasası çıktı , hasta hakları çıktı , malpraktis davaları 22 kat yüzde 2200 arttı.YAni konuların alt yapıları hazırlanmadan yada önemsenmeden sürekli yasa çıkarıyoruz.Akıl fikir , insaf dileklemi gönderiyorum. Mobing iş yükünün artışı ile sağlık ssitemini CEOların yönetişi ile ,yada hangi akla hizmet ettiği anlaşılamayan %85 dışa bağımlı ve işlemi iş yükünü teşvik eden sağlık yaklaşımı ile ilgili. Acaba iş yükünü "yeterli " personel istihdamı ve "yeterli nitelikli " eğitim çalışma ortamı oluşturmadan artırmak SİYASAL VE İDARİ BECERİ sorunu mu ? Bakarız aval aval ! Türkiyede iş ve çalışma ortamında İŞ KAZALARINDAN ÖLÜMDE !Dünyada ilk üçteyse , Avrupada birinci sırayı yıllardır kimseye kaptırmıyorsa HATA nerede ? Mobing , iş kuralları , "nitelikli zamanda (nitelikli ortamda ) nitelikli iş" hakkını örgütlü savunabilmek mümkün değilse ; Ölüm ! İş kazaları ! Şiddet ! Mobing ! Bizim kadermizmi yoksa makul sonucumuz mu ! Kim kimi kandıryor , kime idarecelik ve siyasal yönetim taslanıyor , sağlık nasıl dönüşüyor ve biz nasıl oluyor övünüyoruz ? Bakarız aval aval. Bakarız aval aval Bakarız , mobing , tükenme sendromu , psikiyatri vakalarda artış , uyuşturucu kallınımında artış şidddet , ölüm gelir , daha çok gelir yada son on yılda iki kat artar ! İş kazası niye artıyorsa mobing ondan artıyor. Ortak yol ne ? Ucuz , niteliksiz ,sömürge ülkelere layık çalışma ve emek değeri , igi itibar düzeyi ! Segil çalışma ve emekllik düzeyi.Emeklilik kavramının o kadar düşük ücretle yüzleştirirsinki adam emekli olmaz ! İyi siyasetin , örgütlü toplum , sağlıklı toplum olmanın konusudur MOBİNG ! Farketmez bu bilgiler.Bakarız aval aval ! 06/03/2015 Nice yıllara Dr.Mücahit Altuntaş İç hastalıkları uzmanı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir