Medimagazin logo

İstanbul İl Sağlık Müdürü: Suriyeli hekimlere çalışma izni verebilir durumdayız

İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Memişoğlu, "Suriyeli olup da hekim olan ve gerçekten bunu kanıtlamış sağlık çalışanlarına da biz çalışma izni verebiliriz durumdayız" dedi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü: Suriyeli hekimlere çalışma izni verebilir durumdayız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yeni atanan Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Memişoğlu, "Hekim olduğunu kanıtlayan Suriyeli hekimlere çalışma izni verebilir durumdayız" dedi.

TANIŞMA TOPLANTISI YAPTI

İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık hizmetleri ile ilgili planlama ve öngörülerin görüşüldüğü tanışma toplantısında İstanbul'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Doç. Dr. Memişoğlu, ilk olarak anne ölümlerinin azaltılması konusunda yapılan çalışmalardan bahsedip bir de müjde vererek, "Özellikle İstanbul'da anne ölümlerinin azaltılmasıyla ilgili 'anne dostu hastaneler' yapmaya çalışacağız. Çünkü anneler, bizim için çok değerli. Aile demektir, bir çocuğun geleceği demektir anne. Biz bu nedenle, en az bebeklerin ölüm oranını düşürdüğümüz kadar annelerin de, bebek dostu gibi anne dostu hastanelerin şehri olmaya çalışacağız" diye konuştu.


 "Aile hekimliğinin altyapısını düzelteceğiz"

Aile hekimliğine ilişkin bir soru üzerine Memişoğlu, dünyadaki sağlık sisteminde hasta olmadan hastalığı engellemeye yönelik bir anlayış olduğunu, bunun hem maliyetleri düşürdüğünü hem de hastaların korunmasını sağladığını, aile hekimliğinin esasında temel fonksiyonlarından birinin bu anlayış olması gerektiğini belirterek, aile hekimlerinin İstanbul olarak altyapısını düzelteceklerini, çünkü sisteminin gelecekte acil ve büyük hastanelerdeki birikimleri azaltacağını dile getirdi.

Memişoğlu, İstanbul'un aile hekimliğine ihtiyacı olan bir şehir olduğunu, en geç ocak ayına kadar sisteme ilişkin neler yapılacağına dair bilgi verileceğini ifade etti.


YENİ HASTANELER AÇILACAK

Hastanelerde verilen sağlık hizmetleri konusunda açıklama yapan Memişoğlu, "2017 sonunda, 2018'de faaliyete geçecek birçok hastane inşaatımız var. Şu anda İstanbul'da 10 bin kişiye düşen yatak oranı 23 bandında. Dünya ortalaması bizim sayımızın biraz daha artmasının gerektiğini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.


"Sezaryen oranlarını düşürmeyi hedefliyoruz"

Memişoğlu, Türkiye'de kamu hastanelerinde yüzde 15-20 bandında olan sezaryen oranlarını daha da düşürmeye çalışacaklarını, özel sektör ile üniversite hastanelerinin de bunu başarmasında gerekli olan her türlü desteği de vereceklerini vurgulayarak, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak bütün hastanelerimizin primer sezaryen oranlarını yüzde 20'nin altına düşürmeyi hedefliyoruz. Bunu başaran hastanelerle ilgili de bizim bakışımız olumlu yönde değişecektir. Ayrıca özellikle aile hekimliği sistemiyle ilgili yapısal dönüşümü tam manasıyla gerçekleştireceğiz." diye konuştu.


15 TEMMUZ'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ROLÜ

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı geceden ve sağlık çalışanlarının o geceki özverili çalışmalarından da bahseden Kemal Memişoğlu, "Türk toplumunun nasıl bir toplum olduğunu tüm dünya gördü. Bu birlikteliği hep beraber devam ettirmemiz gerekiyor. Ama o gece saat gece 12'den itibaren bütün çalışanların, özellikle sağlıkçıların hiçbir çağrıya gerek duymadan hastanelere koşmasının bu mesleği ne kadar severek yaptıklarını göstermesi açısından önemli olduğunu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

TAKSİM İLK YARDIM HASTANESİ'NİN DURUMU

Taksim İlk Yardım Hastanesi son durumu ile ilgili soruya cevap veren Memişoğlu, " Taksim İlk Yardım Hastanesi'nin inşaatı başladı zaten. Bir sorun yok onunla ilgili. Orası çok yakın zamanda hastane olarak faaliyete geçecek" dedi.

"SURİYELİ HEKİMLERE ÇALIŞMA İZNİ VERİRİZ"

Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilere verilen ve yasal olmayan sağlık hizmetleriyle ilgili soruya cevap veren ve Suriyeli mültecilerin geçici kimlik belgesiyle sağlık hizmeti alma ve verme fırsatı olduğunu söyleyen Memişoğlu, "Sınırımızda bir vahşet yaşanıyor. Dünyanın bu konudaki belki de en hassas ülkesi biziz. Gelişmiş ülkelerin, '50 bin, 100 bin insanı nasıl kabul ederiz?' dediği bir ortamda, ülkemiz 3 milyonun üzerinde mülteciyi barındırıyor. Maalesef, bizim ulaşamadığımız yerlerde Suriyelilere sağlık hizmeti vermeye çalışan arkadaşlarımız olabilir. Şunu söyleyeyim: Geçici kimlik belgesi alan bütün Suriyelilere kendi sosyal güvencemizdeki insanlarımız gibi sağlık hizmeti veriyoruz. Suriyeli olup da hekim olan ve gerçekten bunu kanıtlamış sağlık çalışanlarına da biz çalışma izni verebiliriz durumdayız" diye konuştu.

Son olarak askeri hastaneler hakkındaki soruyu da yanıtlayan Memişoğlu, "Askeri sağlık hizmeti sunmak sağlık sisteminin borcudur ve yapar da bunu. Yani askeri sağlık sistemi başka, askerlere sağlık hizmeti sunulması başka. Bunu iyi ayırmamız lazım. Çok net söylüyorum: Şu anda orada zaten eski ekipler çalışıyor" ifadelerini kullandı.

suriyeli hekim
istanbul il saglik mudurlugu
doc. dr. kemal memisoglu
Yorum (2)
ahmet tosun
Türk hekimlerini ihya ettiniz sıra Suriyelilere mi geldi ?
7
Cevapla
Port
Suriyeli hakim savcı avukat öğretmenler için ne çalışma yapıyorsunuz.nedir bu hekimlere vip muamele.yoksa bak diğerleri dava açabilir
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir