Medimagazin logo

Müezzinoğlu: Branş hastanelerine değil entegre hastanelere ihtiyaç var

Müezzinoğlu, kentteki bir otelde gerçekleştirilen 750 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile 75 yatak kapasiteli Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir yatırımda katkısının bulunmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.
Müezzinoğlu: Branş hastanelerine değil entegre hastanelere ihtiyaç var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BURSA-Bakan Müezzinoğlu, "Süreç, göz hastanesi, kadın doğum hastanesi ve çocuk hastanesi olmaktan çıktı. Bu hastaneler artık birbiriyle entegre. Bir göz ameliyatında kalp yetmezliği olan bir hastanın göz hastanesinde tedavi olabilme şansı entegre hastanedeki gibi olmaz. Dolayısıyla artık sağlıkta birliktelik ve entegre yönetime ihtiyaç var" diye konuştu.

Çekirge semtinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan 100 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini bildiren Müezzinoğlu, protokolle buraya 750 yataklı hastane yapılacağını ve kentteki sağlık hizmetlerinde yaşanan gecikmeyi çok hızlı bir şekilde gidereceklerini vurguladı.

Yaklaşık 230 milyon liraya mal olacak hastanenin 50 milyon lirasının Celal Sönmez tarafından karşılanacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"50 milyon lira yardımı 1-2 yıl içinde sağlamak kolay değildir hele hele bu koşullarda. Seçimlerden yeni çıkmış Türkiye'de hükümeti kurma süreçleri var. 'Hükümet kurulacak, kurulamayacak, erken seçim olacak olmayacak' bunların tartışıldığı dönemde Türkiye'nin iş adamlarının kazandığı özgüven bu imzayı attırabilecek noktaysa bu durum ülkenin yönetimi adına önemli bir avantajdır. Herhangi bir istikrarsızlığa vesile olmadan yaklaşık bir ayı geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde de bu millete hizmet edecek hükümet kurulmuş olur. Meclis Başkanı seçildi. Toplum hizmet, hastalar şifa bekliyor. Bizim gecikerek birilerine bedel ödetmeye hakkımız yok."

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ile Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez hastanenin protokolünü imzaladı.

- Gürsu ilçesine 75 yataklı hastane

Müezzinoğlu, daha sonra Rönesans Holding AŞ. tarafından yapılacak 75 yatak kapasiteli Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin protokol imza töreninde de hastaneye silahlı saldırı sonucu Mayıs ayında hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın adının verileceğini açıkladı.

Acıları paylaşarak milletin mutluluğunu artıracak vesileler üretmeye çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, "Rahmetli Cüneyt kardeşimizin adını çok daha güçlü bir şekilde yaşatacağız. Hizmet ettiği ilçede şifa merkezi olacak hastanede adının daha güçlü yaşamasına vesile olacağız. Devletin protokolüyle işi 2 yıla uzatmak istemedik ve hayırsevere bu işi en kısada sürede bitirmesini talep ettik. Hastaneyi Cüneyt kardeşimizin ölüm yıl dönümünde açmayı diliyoruz. O dinamikleri Rönesans Holding'ten bekliyoruz" diye konuştu.

Törene katılan Cüneyt Yıldız'ın babası, annesi, eşi ve çocukları gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ile Rönesans Sağlık Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu hastanenin protokolünü imzaladı. İmza törenine, Yıldız'ın oğlu Ahmet Talha ile kızı Hale Yıldız da katıldı.

Törenlerde Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ile bazı milletvekilleri de yer aldı.

ali osman sönmez devlet hastanesi
gürsu cüneyt yıldız devlet hastanesi
hastane açılışı
mehmet müezzinoğlu
entegre hastane
branş hastanesi
Yorum (5)
Dr.Cevdett
10.000-15.000 nüfuslu yerlerdeki hastaneler ana-merkez hastaneye bağlı entegre olmalı. Bu tip küçük yerleşim yerlerinde sadece acil hizmeti verilip yataklı tedavi olmamalı. Aksi halde buralar doktorsuz kalır, eksikliği bir türlü kalıcı olarak gideremezsiniz...
0
Cevapla
saytac
bence aklı başında bir bakana ve rehabilite edilmesi gereken sisteme ihtiyaç var ?
0
Cevapla
BUSENUR DEDE
Acaba artık sırf cahil kesimi sevindirmek için hastane inşa etmekten vazgeçmeli miyiz? Tuzsuz yemesi için bir sürü dil döktüğüm hastam '' Tuzsuz ye deme bana doktor, sana gıcık oluyom'' deyip, sonra hipertansif SVH geçirerek, aylarca hastanelerde süründü. Hem kendine, hem ailesine, hem de sağlık sistemine yük oldu. Bu örnekteki gibi, hastalıkları kendileri tarafından basitçe engellenebilir yüzbinlerce insan, sırf cehaletten dolayı sağlık sisteminin kamburu haline gelmektedirler. Bu kalabalık kitle yüzünden, bilinçli, tedaviye uyumlu vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden gereğince yararlanmasını engellenmektedir. Bu nedenle, ipini koparanın acilde, hastanede soluğu aldığı bir ucube sistem yerine, reçete yazılmayan, sadece koruyucu sağlık hizmetlerinin verildiği, ilk başvuru merkezleri kurulmalıdır. Böylece kamu kaynaklarının çar çur edilmesinin önüne geçilir. Tasarruf edilen parayla da sağlık personelinin özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilir.
0
Cevapla
Gonul Teknil
Gerçekten entegre hastanelere ihtiyacımız var :) Kayıp hastane temeli.. http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/secim-bitti-hastane-insaati-temeli-kayboldu-h91857.html
0
Cevapla
YESDOCTOR
BENCE SİZ BİRAZ AVRUPA YA ENTEGRE OLSANIZ İYİ OLUR, YOKSA BU KAFA İLE AFRİKA SEVİYESİNE İNERSİNİZ.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir