Medimagazin logo

Müezzinoğlu görevi Recep Akdağ'a devretti

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Sağlık Bakanlığına getirilen Recep Akdağ, görevi Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı.
Müezzinoğlu görevi Recep Akdağ'a devretti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakanlık'ta düzenlenen devir teslim töreninin başladığı sırada elektriğin kesilmesi üzerine, Müezzinoğlu ve Akdağ arasında espirili dialoglar yaşandı.

Müezzinoğlu'nun "Birileri ışıkları söndürdü" sözüne karşılık Akdağ, "Romantik bir hava Sayın Bakanım." dedi. Müezzinoğlu'nun "ayak bastı parası" espirisi üzerine de Akdağ, gereğinin yapılacağını bildirdi.

Akdağ, törende yaptığı konuşmada, Müezzinoğlu'nun bakanlık yaptığı 3,5 yıl içinde, AK Parti hükümetleri olarak sağlığa verilen önem çerçevesinde alana çok büyük katkı sağladığını ifade etti.

Müezzinoğlu'na yaptığı hizmetleden dolayı teşekkür eden Akdağ, "Bu görevi 3,5 yıl kadar önce benden devraldığında, bizim AK Parti misyonumuzun gereği olarak hizmetlerin kesintiye uğramadan gelişerek devam edeceğini biliyordum. Bugün Sayın Bakanımızın vazifeyi devrettiği günde, hizmetlerin 2013 yılında bıraktığımıza kıyasla daha ileriye taşınmış olmasından duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek isterim." diye konuştu.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ndeki "Kutlu yürüyüş devam ediyor" ifadesinin yeni slogan olduğunu anımsatan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kutlu yürüyüş devam ediyor. Neticede, bütün bu vazifeler gelip geçicidir ama bizim inandığımız değerler, parti olarak yüklendiğimiz misyon elbette devam etmektedir ve devam edecektir. Bu misyon, insanımıza hizmet etmektir. AK Parti, insana hizmet etmek üzere kurulmuş bir partidir. Bugün de yapmamız gereken bu. İnşallah, Allah'ın izniyle yapacağımız da bundan sonra bu olacaktır. İnsana hizmet etmek. Hem 2002'de vazifeyi aldığım zaman hem de değerli Bakanımız 2013'te vazifeyi devraldığı zaman inanıyorum ki çok şanslı bakanlardık. Çünkü Türkiye, bizim görevde olduğumuz yıllarda sağlığı çok önemli misyon olarak zihninde ve gönlünde perçinlemiş olan bir Başbakan tarafından yönetiliyordu. Partimizin kurucusu, o günkü Başbakanımız ve bugünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı çok önemli bir misyon olarak gönlünde ve zihninde perçinlemiş olması bizim işimizi gerçekten çok kolaylaştırdı."

Akdağ, şunları anlattı:

"Ben vazifeyi devrettikten sonra dünyanın birçok ülkesinde Dünya Sağlık Örgütü ile beraber, Harward Üniversitesi'nde yaptığımız çalışmalarla Türkiye'deki 'Sağlık Dönüşüm Programı'nı dünyanın dört bir yanına taşıma imkanını buldum. Gittiğim her yerde, her toplantıda dünyada uzmanlarla her konuştuğumuzda şunu net olarak gördüm, en üst seviyede politik destek yeterli olmazsa, bir ülkenin başbakanlık, cumhurbaşkanlığı, başkanlık seviyesinde politik desteği olmazsa başaramazsınız. Ne kadar başarılı işler yaparsanız yapın, mutlaka bu desteğe sahip olmanız gerekiyor."

"Sizin bıraktığınız yerden inşallah emaneti alacağız"

Bakanlık yaptığı dönemde başlatılan "Tütün Kontrol Programı"na ilişkin de açıklama yapan Recep Akdağ, "Dünyada 'Türk gibi sigara içmek' tabiri vardı. Hiç kimse alacağımız mesafeyi tahmin etmiyordu. 2013'te vazifeyi devrettikten sonra Harward'da ders vermeye gittiğim zaman, orada master yapan öğrencilerin bana en çok sorduğu soruların başında 'Siz, bu sigara mücadelesinde kısa sürede nasıl bu kadar başarılı oldunuz, sigara firmalarının oluşturduğu lobilere karşı, bu kadar kısa zamanda nasıl galip geldiniz' soruları geliyordu." dedi.

"Dünyanın birçok ülkesinin bu mücadelede tütün endüstrisiyle karşı karşıya geldiği ve hükümetlerin bunların karşısında güçsüz kaldığı" değerlendirmesini yapan Akdağ, Türkiye'nin bu durum karşısında güçlü durduğunu bildirdi.

Akdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuda çok güçlü şekilde destek verdiğini vurgulayarak, "Sağlıkta Dönüşüm" boyunca bu desteğin her zaman sürdüğünü bildirdi. Her zaman gerekli desteği alacaklarına inandığını da belirten Akdağ, "Önümüzdeki dönemde AK Parti hükümetlerimizde sağlıkta yeni bir hamle dönemi olacak." ifadesini kullandı.

Akdağ, şöyle konuştu:

"Sayın Bakanımızın da söylediği gibi bir taraftan sağlık hizmetlerinin kalitesi artarken, sağlık personelinin imkanları iyileştirilirken, öbür yandan sadece tüketen değil sağlık alanında üreten bir ülke de olmak için gayretlerimizi devam ettireceğiz. Değerli Bakanımız Sayın Müezzinoğlu'nun döneminde üretme kısmıyla ilgili çalışmalara büyük ağırlık verilmişti. Biz de elbette bu çalışmalara aynı hızda devam edeceğiz. Bugün görevi devraldığım değerli Bakanımız Sayın Müezzinoğlu, aslında Sağlık Bakanlığı görevini devrederken, partimizde çok önemli bir diğer göreve başlayacak. Partimizin Merkez Yürütme Kurulu'nda Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacak. Sizlerin huzurunda yeni görevinde de başarılar diliyorum. Partimizin kuruluşundan beri, siyasetteki büyük tecrübesi yeni görevinde de inşallah çok değerli hizmetlere vesile olacak."

"Kıymetli Bakanım, sizin bıraktığınız yerden inşallah emaneti alacağız, bayrağı yükselteceğiz." diyen Akdağ, "Tek arzumuz var, bunu geçmişte de söylemiştik, bir hastanenin kapısında tek bir vatandaşımızın ısdırabı kalmayıncaya kadar bizim işimiz bitmez. Bütün meselemiz,vatandaşımızın ızdırabını dindirmek, vatandaşımızın yarasına merhem olmak. Vazifemiz budur. Geldiğimiz, bulunduğumuz pozisyonları hep böyle gördük. Bundan sonra böyle olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Karınca kararınca katkılarımız, desteğimiz yanında olacak"

Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı konuşmada, Akdağ'dan 24 Ocak 2013'te devraldığı görevi bugün kendisine devretmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bakanlık yaptığı yaklaşık 40 aylık hizmet süresince birlikte çalıştığı herkese teşekkür eden Müezzinoğlu, Recep Akdağ'dan görevi devralırken yaptığı konuşmayı anımsattı.

Müezzinoğlu, "O zaman, 'Rabbim bana da sizin bana devrettiğiniz gibi bir gün bu görevi devretmeyi nasip etsin' demiştik. Bugün bu duygularla 40 aylık süre zarfında ülkemizin sağlıkdinamiklerine samimi şekilde yaptığımız gayretlerin sonucu görevimizi değerli Bakanımıza devrediyoruz." dedi.

Sağlığın, Türkiye'de pozitif algısı olan bir alan olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Sağlık hizmeti sunumunda yakaladığımız başarıyı, sağlık hizmetinde üretimi başarabilecek süreçlerde de inşallah önümüzdeki dönemde yakalarız. Biz, sağlık bilimini tüketerek, sağlık teknolojilerini tüketerek, sağlık ürünlerini iyi tüketen bir ülke olarak övünmeye devam edemeyiz. O nedenle, sağlık biliminde de tıp biliminde de üreten, sağlık endüstrisinde ve ilaç sanayinde de dünyayla yarışabilen bir ülke olmalıyız. Türkiye, değerli Bakanımızın liderliğinde sağlık turizminde de ülkeyi farklı noktalara taşıyabilecek bir süreci inşallah başaracaktır."

Müezinoğlu, Türkiye'de sağlık alanındaki başarılı sürecin yeni dönemde de devam edeceğine işaret ederek, "Değerli Bakanıma, Prof. Dr. Recep Akdağ'a hayırlı olsun diyorum, Rabbim yar ve yardımcısı olsun diyorum. Her zaman bu misyonun, bu hizmet kervanının bir mensubu olarak da karınca kararınca katkılarımızın, desteğimizin yanında olacağını bilmesini istiyorum." diye konuştu.

Akdağ ve Müezzinoğlu, birbirlerine çiçek ve hediye takdim etti.

 

 

 

 

 

sağlık bakanlığı
devir teslim toreni
Yorum (13)
dr
Hayırlı olsun...
7
Cevapla
Bigmücahid2002
Cümlemize geçmiş olsun.
35
Cevapla
pd
Sayın Bakanım Müezzinoglu, emeklerinize ve hizmetlerinden dolayı sizlere teşekkür ederim. Her zaman o mütebessim bakış ve vakur sesinizi hatirlanacaksınız. Size muhabbetlerimi sunuyorum... tekrardan inşaallah..
12
Cevapla
Bir fzt
Emekliligine 5 yil kala bugunn itibariyle istifa ediyorum köyüme göçüyorum koyun besleyecegim cobanlik yapacağım bahçemle ugrasagim kalan 5 yil sonrada yaşim dolunca emekli olacagim size de gecmis olsun...
50
Cevapla
Mehmet
Yavaşlayan, yavaşlatılan, sekteye uğrayan... bürokrasi nedeniyle , bir imza için ; bakanlar kurulu toplanmasını bekleyen, her konuyu sağlık meclis komisyonuna taşımak zorunda kalan... yeni atanan idarecilerin, basiretsizliği, korkak oluşu veya işgüzarlığı nedeniyle... bekleyen bekletilen, mağdur edilen... bir çok sağlık çalışanına müjdeler olsun...
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir