Medimagazin logo

Müezzinoğlu'ndan sert tepki: Bunun izahı yok!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Diyarbakır'da bölücü terör örgütü tarafından doktor Abdullah Biroğul'un öldürülmesi ile ilgili, "Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok" dedi.
Müezzinoğlu'ndan sert tepki: Bunun izahı yok!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Müezzinoğlu, Bakanlıkta basın mensuplarının doktor Abdullah Biroğul'una yönelik saldırı ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Müezzinoğlu, terör eylemlerinin sağlık çalışanlarına da yöneldiğine dikkat çekerek, dün akşam itibarıyla da 1986 doğumlu, aile hekimi genç bir meslektaşlarının uzun namlulu silahla gerçekleştirilen terörist saldırıda hayatını kaybettiğini vurguladı. Dr. Biroğul'un öldürülmesinin insanlık dışı olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, bu olayların sağlık camiasını derinden yaraladığını kaydetti. "Sağlık camiası olarak birlik ve beraberlik içinde yine insanı yaşatmaya, insanın derdine derman olmaya gayret edeceğiz" diyen Bakan Müezzinoğlu, sağlık camiasının Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlara hizmet sunmaya devam edeceğini kaydetti.


Bir gazetecinin sağlık hizmeti götüren araçlara yönelikte saldırılar olduğunu hatırlatması üzerine Bakan Müezzinoğlu, araçların yerine her zaman yenisinin konulabileceğini ifade ederek, "Telafisi mümkün olanların hepsini telafi ediyoruz. Kaybedilen canı, bir değeri telafi etmek ise mümkün değil" diye cevap verdi.


Bu hekimleri, hemşireleri, sağlık memurlarını kaybetmenin kendilerini çok farklı boyutlarıyla üzdüğünü, yaraladığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bir de insanlık dışı, hunharca, kalleşçe demek doyurmuyor ve karşılığını bulmuyor" şeklinde konuştu.


Dr. Biroğul'un hayatını kaybettiği terör saldırısında herhangi bir çatışmanın olmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, herhangi bir karşı durmanın da olmadığını kaydederek, "Yol kesiyorsun ve kestiğin yolda bir hekimi katlediyorsun. Bunun izahı yok. Bunun herhangi insani bir değerle de izahı yok. Ama araç, gereç ve bunların daha iyisini yapabilecek gücü var Türkiye'nin. Bu teröristlerin de üstesinden gelecek gücünün olduğunu onlar görecek" ifadelerini kullandı.


Bakan Müezzinoğlu, sağlık camiasına başsağlığı dileyerek, Bakanlık adına Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan'ın Biroğul'nun evine taziye ziyaretine gitmek üzere yola çıktığını açıkladı.

müezzinoğlu'ndan
sert
tepki:
bunun
izahı
yok!
Yorum (5)
dr
Olan ölene oluyor sayın bakanım. Yarın 3 kişi daha tayin edilir aynı yere. Bakın devletimiz ne kadar güçlü doktorsuz bırakmayız kimseyi diye.
0
Cevapla
ecz
Öldürülen eczacı için birşey yok. Neden acaba ? PKK yapmadığı için mi acep
0
Cevapla
Mehmet K. Çelenk
Doğru, katledilen eczacı kardeşimiz için de bir şeyler söylenmeliydi. Allah ona da rahmet etsin, katillerine de sonsuz lanet olsun.
0
Cevapla
cumhur
Cenaze törenine devlet erkanından kimler gelecek bakalım belli olacak ??? Allah yakınlarına sabır versin.
0
Cevapla
uz.dr.
Cuhur hocam cenaze defnedildi.Cenaze törenine, Biroğul'un ailesinin yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Sait Avar ve İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Fatih Aslan,TTB ve SES yöneticileri ile meslektaşları katıldı.Allah rahmet eylesin. Arkadaşlara katılıyorum bir eczacı ve hemşire arkadaşımızda katledildi.Onlarada Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şehidimiz subay abisinin sorusunu yinelemek istiyorum ''Dün çözüm diyenler bugün neden sonuna kadar savaş diyor''
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir