Medimagazin logo

Performans hesaplanmasında artık o katsayı kullanılmayacak!

Mayıs ayı dahil, bundan sonraki aylarda performans ödemelerinde birim performans katsayısı kullanılmayacak
Performans hesaplanmasında artık o katsayı kullanılmayacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yapılan açıklamada Mayıs ayı dahil, bundan sonraki aylarda performans ödemelerinde birim performans katsayısının kullanmayacağı ifade edildi.

 

performans
birim performans katsayısı
sağlık bakanlığı
performans hesaplama
Yorum (14)
Mehmet Kaya
Darısı performans sisteminin kaldırılmasına.
32
Cevapla
hüseyin atasagun
YSP ve direkt katsayısı olmayanlar (diş hekimi, radyolog, pratisyen vs) için iyi bir uygulama, cerrahi branşlar ameliyat yapmıyor, dahili branşlar hasta yatırmıyor katsayı düşünce onlar da etkileniyordu. Ancak zaten periferde hasta yatışı ve ameliyat sayısı sürekli düşerken (uygun endikasyon ve hastane donanımı yeterli olsa bile) bu uygulama ile dibe vurur sanırım, herkes sevk edilir... Sonra da bakanlık ameliyat sayısı az, yatan hasta sayısı az diye yönetimi suçlar...
14
Cevapla
zeki akçalı
katsayıyı vs bırakın artık Hekimler emekliliğe yansıyacak reel maaş artışı bekliyor.
20
Cevapla
uzm.dr
büyük bir adaletsizlik giderilmiş oldu. bazen 15 yataklı bir servise 30 hekim düşüyordu. 2-3 hekime 1 yatak. yer olmadığı için hasta yatırılamıyordu. hasta yatırılmadığı için birim performans katsayısına bağlı direkt hekim ücretinin %15 i kesiliyordu. yani faturası her zaman olduğu gibi yine hekime kesiliyordu. Bu adaletsizliğin ortadan kalmasına vesile olanlarda Allah razı olsun. İnşallah aynı hassasiyet performans sistemi için de gösterilir. Ya tamamen kaldırılır ya da etkisi minimuma indirilir. ya da en azından her branş kendi arasında değerlendirilir.
11
Cevapla
A.S
İsabetli olmuş. sırf oranı tutturmak için hasta yatırmak zorunda kalıyordu. Hasta yatırma oranları düşmez. Gerekirse vizit ve ameliyat puanları biraz artırılır teşvik edilerek aynı amaca ulaşılır. Burada esas amaç gereksiz yatışları engellemek olmalı. Gerekli yatışlar vizit puanı 21 yerine 30 puan yapılarak yatış teşvik edilebilir.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir