Medimagazin logo

Performansta büyük değişim geliyor

Hekimler tarafından en merak edilen konulardan performans, emeklilik ücretleri ve yıpranma payına da değinen Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş, hem emeklilik hem de yıpranma payını kanun metninin Başbakanlığa gönderdiklerini belirtirken, Performans Yönetmeliğinin de Aralık ayında yayınlanacağını belirtti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Performansta büyük değişim geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tanı İlişkili Gruplarla (TİG) performans değerlendirmesi yapmak istendiğine değinen Müsteşar Gümüş, Medimagazin'e yaptığı açıklamada ''Sağlık Bakanımızın değişimi ile bu konu tekrardan analize alındı.  Şuanda bu konuda çalışılıyor. Biz performansta DRG/TİG (Diagnostic Related Groups-Tanı İlişkili Gruplar)'ye geçmek istiyoruz. Bununla ilgili çalışma yapılıyor. Yılbaşında hekimlere  ya da hastanelere DRG’ye göre ek ödeme yapılmasını gündeme getirdik. Bu sistem ile yapılan işin riski, niteliği ve emeği ile ilgili bir değerlendirmenin olacağı bir çalışma yapılıyor.''   açıklamalarında bulundu.

 


Hedefin Ocak ayıdan itibaren uygulamaya geçmek olduğunu ifade eden Gümüş,
''Böyle olmadığında hekim nitelikli işleri yapmıyor.  Örneğin bizim branştan söyleyeyim, üriner diversiyon sistektomi 7-8 saat süren bir ameliyat, puanı 3 bin 500. Bu ameliyatı olan hasta 15-20 gün yatar ve komplikasyon riski vardır. Diğer tarafta varikosel ameliyatı var, 15 dk sürer, puanı 700. Ben bundan on tane yaparım, hasta da akşam evine gider.  Hekimler bu nedenle daha kolay işlere gidiyor.   Bu sistem ile puanlamalar işin süresi, riski, hekimin emeği ve tecrübesi dikkate alınarak yapılacak.'' dedi.

performans
döner sermaye
Yorum (48)
abs
Sayın Eyüp Gümüş Bey, biz mi anlatamıyoruz sizi mi yanlış bilgilendiriyolar ? ifade ettiğiniz puanın ya da puanların bir önemi ya da karşılığı yok..hastanede para varsa hekim para alabilir..bunu nasıl ayarlayacaksınız ona lütfen kafa yorun,saygılar..
0
Cevapla
xyz
Sayın Müsteşar aklımızla lütfen alay etmeyin..bu performans sistemini getirenler bu puanların farkında değil miydi..değillerse senelerdir kul hakkına girdiler Allah onlardan razı olmayacaktır..hastanede para yoksa 100000 puan alsan da bir anlamı yok..bunu anlayın artık
0
Cevapla
daredevil
yeter artık düşün yakamızdan
0
Cevapla
Bahtsız jinekolog
Valla Sayın müşteşarım sizin puanlar iyiymiş..bizde fetal distrrsi kucağımozda buluruz. Mecburen sezaryen yapmak zorunda kalırsın..gebelikte tamamen değişen bir anatomi..emboli, hemoraji vsvs..bebek ayrı dert anne ayrı dert.. akşam aklın serviste atoniye girdi mi? kanadı mı vs..2 gün sonra taburcu..ilişkiye girer ağrım var..Eee?? Sezaryenım yanlış yapıldı rahmimi fazla kesmiş doktor vinsel hayatı bitmiş..puan mı? 150 puan..Ne demek canım 10 tane yaparım eve giderim..Kafam rahat değil mi?
0
Cevapla
Mustafa Uslu
Performans sistemi cok bilinmeyenli bir denklem. Her yeni gelen kafasina göre birşeyleri değiştirir. Oysa hiçbir standardi yok. Denetleme etik kurul var ama sözde. Bence tamamen kaldırılmalı. Saygilar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir