Medimagazin logo

Prof.Dr. Alper Cihan, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı oldu

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı değişti Kurumu
Prof.Dr. Alper Cihan, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığına Dr.Hakkı Yeşilyurt'un yerine Prof.Dr.Alper Cihan geldi. Dün göreve resmi olarak başlayan Prof.Dr.Cihan, genel cerrahi uzmanı. Daha önce İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kurucu başhekimi olarak da görev yapan Alper Cihan,  son olarak İstanbul Üniversitesinde görev yapıyordu.

 


PROF.DR.ALPER CİHAN KİMDİR?
Kurum Başkanlığına atanan Prof. Dr. Cihan, Genel Cerrahi Uzmanı olarak İstanbul Üniversitesinde görev yapıyordu. 1967 Afşin Kahramanmaraş da doğdu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden Uzmanlık ve doktorasını aldı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Doçent, İstanbul Üniversitesi'nden Profesör kadrosunu alan Cihan bir çok idari kadroda görev yaptı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Müdürü, Senato Üyesi, Sağlık Bakanlığı Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi Kurucu Başhekimi, Klinik Şefi, İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Stratejik Araştırmalar Müdürü ve İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevlerini ifa etti.
Prof. Dr. Alper Cihan Şubat 2016 itibarı ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Kurumu Başkanlığına ataması yapılarak görevine başladı.
 

alper cihan
kurum başkanı
kamu hastaneleri
prof.dr.alper cihan
Yorum (8)
ali taşdemir
zaten 2-3 ay içinde kapanmayacak mı bu kamu hastaneler sekreterliği yahuu ? bakan bizzat açıkladı kapanacağını....
27
Cevapla
tugrul
Hayırlı olsun da; çok kaygan bir makam. Her 3 ayda bir koltuk sahibi değişiyor.
8
Cevapla
bozeren
bunların hepsi önceki bakanın eseri. kendi giderken marifetlerini de götürse iyi olurdu.
8
Cevapla
Dr.Cevdett
Hayırlı olur inşaallah.
4
Cevapla
AYHAN DEMİR
SAYIN HOCAM YENİ GÖREVİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM.2007 YILINDA BAĞCILAR EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BERABER ÇALIŞMA İMKANIMIZ OLMUŞTU.(DR AYHAN DEMİR - NÖROLOJİ UZMANI)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir