Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: 26 bin kişiyi işe alacağız

Sağlık alanında 25-26 bin kişinin işe alınacağı müjdesini veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlıkta ilk atamalar haziran-temmuz ayında yapılacak. Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız" dedi.
Sağlık Bakanı: 26 bin kişiyi işe alacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, canlı yayında soruları yanıtladı. Müezzinoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

KOZMETİK ÜRÜNLER İÇİN TAVSİYE

Kozmetik ürünler ilaç gibi tüketime sunulan ürünler değil. Piyasaya sunulduktan sonra o ürünler toplanarak analiz yapılır. Zararlı ürünler piyasadan toplanır. Vatandaşlarımızdan Sağlık Bakanlığı'nın sağlıklı dediği ürünleri tüketmelerini tavsiye ederim.

4 BİN HALK SAĞLIĞI MERKEZİ

Hafta sonları sağlıklı yaşam hizmeti verilecek. 4 bin halk sağlığı merkezi açılacak. 2017 yılı sonu itibarıyla aile hekimi sayısı 30 bini bulacak.

SİGARA YASAĞI

Sigara yasağıyla ilgili tasarı açık havada sigara içimini yasaklıyor. Üniversite kampüslerinde sigara satışı yasaklanacak.

26 BİN YENİ PERSONEL

Sağlıkta ilk atamalar haziran-temmuz ayında yapılacak. Kadrolu 10 bin, hizmet alımıyla 11 bin kişiyi işe alacağız. Toplam 25-26 bin kişiyi işe alacağız.

sağlıkta atamalar
saglik bakani
mehmet muezzinoglu
Yorum (5)
ercan
Emekli hekim maaşlarında 888 liralık artış yapacaktınız, nooldu?
18
Cevapla
MEHMET
İlgili kanun paketinde "5.765 gösterge rakamı, memur aylık katsayı (0.088817) çarpımı ile bulunacak tutarda ödeme.." der, çarpınca 512 lira çıkıyor. Özetle 888 değil, Başbakanın açıkladığı gibi 1000 hiç değil..
10
Cevapla
Mehmet Çelenk
Korkarım, emekli maaşı artışı için daha çok beklenecek: http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-basbakan-talimat-verdi-emekli-doktora-zam-yolda-2-12-45172.htmlbaşbakan talimat verdi
6
Cevapla
zekiakçalı
hekime müjde diye açıklama yapan yetkilinin ya görevi değişiyor yada görevden ayrılıyor buda büyüklerimizin yeni taktiği galiba artık sabırla yenibir yetkili bekleyeceğiz arkadaşlar
5
Cevapla
Ufuk
Müjdesi verilen 1000 TL'NİN öyle olmadığı, 888 TL olduğu ortaya çıktı. Meğer o da doğru değilmiş, sadece 512 TL imiş? Sayın Bakan, siz bu Kararnamenin altına imza attığı mi? Atmadiysaniz neyi bekliyorsunuz?
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir