Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Anayasa Mahkemesinin Tam Gün kararını değerlendirdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tüm gün yayası hakkında verilen durdurma kararı ile ilgili olarak, "Muayenehanelerin kapatılması ile ilgili 3 aylık süre konusunda yürütmesi durduruldu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz" dedi.
Sağlık Bakanı Anayasa Mahkemesinin Tam Gün kararını değerlendirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bakan Müezzinoğlu, Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel'de düzenlenen V. Ulusal Haseki Tıp Kongresi'ne katılmak için Dalaman'a geldi.

Eşi Faize Müezznoğlu ile Dalaman Havalimanı'na gelen Müezzinoğlu'nu Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk karşıladı.

Müezzinoğlu, havalimanı çıkışında gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin kamuoyunda "tam gün yasası" olarak bilinen düzenlemedeki tıp fakültelerindeki öğretim üyelerinin muayenehanelerinin 18 Nisan'a kadar kapatılmasını öngören hükümlerin yürürlüğünü durdurmasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

"Muayenehanelerin kapatılması ile ilgili 3 aylık süre konusunda yürütmesi durduruldu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz" diyen Müezzinoğlu, "Bizim yasal düzenlememiz ile ilgili 18 Nisan'da muayenehanelerin kapatılma süreci ile ilgili kısım dışında bütünde sıkıntımız yok. Diğer düzenlemelerimiz devreye girdiğine göre o süreci de bekleyeceğiz" diye konuştu.

sağlık
bakanı
anayasa
mahkemesinin
kararını
değerlendirdi
Yorum (23)
Tam Gum
Neymiş anladınız mı arkadaşlar? Demek ki muayenehaneler kapanmıyormuş. Bu yürütmeyi durdurmadan sonra 3 ay süre de kalmadı muayenehaneler hemen kapansın diyen sivri akıllı arkadaşlar bu açıklamayı yorumlarlar artık.Bundan sonra herkes iptalleri bekleyip ona göre pozisyon alsın.
0
Cevapla
C.Y.Atila
Anayasa Mahkemesinin kararından sonra; 1-Halen muayenehane, ofis, büro ve yazıhane gibi çalışma mekanları olanlar ile mesai saatleri dışında özel hastane ve vakıf üniversitesinde çalışanlar bu faaliyetlerini sonlandırmayacaklar (Tüm Öğr.Üyeleri için) 2-Yeni muayenehane, ofis, büro, yazıhane gibi çalışma mekanlarının açılmasına izin verilmeyecek(Tüm Öğr.Üyeleri için) 3-Tıp ve Diş Hekimliği kökenli profesör ve doçentlerin mesai saatleri dışında özel hastane ve vakıf üniversitesi hastanelerinde kurumsal sözleşme yapılmak suretiyle çalıştırılmasına ve bunlara ödenecek döner sermaye katkı payına ilişkin hükmün uygulanmasına devam edilecek, 4-Mesai saatleri dışında Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinde "Hoca farkı" almak suretiyle muayene ve ameliyat yapan öğretim üyeleri için tahsil edilen tutarlardan ilgililere dağıtılacak katkı paylarıyla ilgili Döner Sermaye dağıtım esaslarında yapılan değişikliğin uygulanmasına devam edilecek, 5-Üniversitelerin tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli profesör ve doçentlerin çalıştırılmasına ilişkin hükmün uygulanmasına devam edilecek..... İlk etapta aklıma gelenler bunlar..Saygılarımla
0
Cevapla
kirpi
Bakan'ın ağzından : "Muayenehanelerin kapatılması ile ilgili 3 aylık süre konusunda yürütmesi durduruldu. Diğer bütünü hakkında herhangi bir sıkıntılı süreç yok. Genelini görüştükten sonraki karar sürecini bekleyeceğiz" diyen Müezzinoğlu, "Bizim yasal düzenlememiz ile ilgili 18 Nisan'da muayenehanelerin kapatılma süreci ile ilgili kısım dışında bütünde sıkıntımız yok. Diğer düzenlemelerimiz devreye girdiğine göre o süreci de bekleyeceğiz" diye konuştu. ************************************** Sonuç: Varolan muayenehaneler AYM'nin esas kararına kadar devam edecek ve muayenehanesi olan öğretim üyeleri 19 nisan'da üniversiteden atılmayacak! Konu henüz AYM'sinde olduğu için TBMM yeni bir düzenlemede yapamayacak. --------------------- Başka sözü olan???
0
Cevapla
Metin üstün
Tam gün rumuzlu yorumcuya Meslektaşlarına sivri akıllı diyecek kadar mı ahlak değerlerinizi kaybettiniz Sizler gibiler yüzünden bu meslek artık bu ülkede yapılamaz hale geldi Gidin muayenehanenizde kendinizi tatmin edin Ama üniversiteleri lütfen ama lütfen bilim yapmak isteyenlere bırakın
0
Cevapla
ÖF
-Hekimlerin devlet memuru olma anomalisine artık bir son verilmeli -Hekimler Tababet sanatı icra ettiklerine göre, -Serbest meslek mensubu oldukları aşikardır. -Dolayısı ile her hekim özel bir muayenehane adı verilen vergi adresi yoksa evini göstererek mesleğini icra edebilmelidirler ve birincil görevi burası olmalıdır. -İkincil, üçüncül v.b. diğer görevlerini ise hizmet alımı çerçevesinde gerçekleştirebilir. -Mesela Üniversitede öğretim görevi yapacaksa, üniversitenin aradığı şartlara da uyuyorsa ikinci görev olarak bu işi de yapabilir. -Hatta zamanı varsa ikinci, üçüncü üniversitede de hizmet alımı şeklinde çalışması pekala mümkün olmalıdır.Ama memur statüsünde değil. -Özel hastanelerle de çalışma aynı şartlarda olmalıdır. -Yine Belediyeye, özel ve tüzel kişilere ait hastane olabilmeli ama devlet hastaneleri tamamen satılmalı, devredilmeli veya kapatılmalıdır. -Doktor planlamasını ise doktorların geçim standartını da düşünen ilgili Tabip Odaları yapmalıdır. -Eğer yapılanma bu bakış açısıyla olmazsa daha çok Torba yasalar ve AYM'ne müracaatlar olur.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir