Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı döner sermayeleri tek bir sistemde topluyor

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ek ödemelerde uygulama birliğinin sağlanması, kullanıcı hatalarının önlenmesi, izlenebilirliğinin sağlanması amacıyla ek ödeme bilgi sistemi kurulacağı ve bu sşstemin 2015 te işleyeceği bildirildi
Sağlık Bakanlığı döner sermayeleri tek bir sistemde topluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TC.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 76219013
Konu : Ek Ödeme Bilgi Sistemi

 

 

İl Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birimlerinin döner sermaye ek ödemesine yönelik mevzuat düzenlemesi ve ek ödeme hesaplamasına yönelik iş ve işlemler Genel Müdürlüğümüz faaliyet alanında yürütülmektedir.

Bu itibarla, İl Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birimlerinde ek ödeme hesaplamasında uygulama birliğinin sağlanması, kullanıcı hatalarının önlenmesi, izlenebilirliğinin sağlanması amacıyla Bakanlığımızca İl Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birimlerinin döner sermaye ek ödemesine ilişkin bir ek ödeme bilgi sistemi kurulması gereği hasıl olmuştur.

Bu kapsamda, İl Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birimlerinin ek ödemesine yönelik olarak ek ödeme bilgi sistemi kurulmasına yönelik çalışmalar başlatılmış olup, 2015 yılı içerisinde uygulamaya geçilmesi planlanmaktadır.

Bu bağlamda, 2015 yılı döner sermaye ek ödemesine ilişkin iş ve işlemler için yıllık hizmet alım (program) sözleşmesi yapılmaması, sözleşme yapılması gereği hasıl olduğu takdirde kısa süreli sözleşme yapılması yoluna gidilerek bu konuya ilişkin iş ve işlemlerin devamlılığının sağlanması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim

Dr. M. Erkan ÇİÇEK Bakan a.
Genel Müdür

sağlık
bakanlığı
döner
sermayeleri
tek
bir
sistemde
topluyor
Yorum (17)
DAŞ MEMED
sağlık bakanlığı böyle bir sistem kursun..ve inşallah ayakta uyuyan yök de bundan hisse alsın..nasıl mı..?..şöyle..:..kanun koyucu tıp fakültelerini 1-pratisyen hekim yetiştirsin 2-uzman hekim yetiştirsin..3-bulundukları bölgede hekim ve uzman yetiştirmede pratik olsun diye üçüncü basamak sağlık hizmeti versin ...4-evrensel medikal araştırm ayapsın..diye kurmuştur..birinci madde hariç diğer hepsi eğitim araştırma hastanelerinde vardır..sadece birinci madde yoktur..birinci madde de tıp fakültelerinde temel bilimler bölümünün olmasıdır..ama gelin görün ki..tıp fakültelerinde sağlık hizmetlerinden elde edilen ve öğretim üyelerine yasal ve etik çerçevede dağıtılması gereken döner sermaye..tam bir adaletsizlik aç gözlülük çerçevesinde dağıtılmaktadır..takdir komisyonu dahili ve cerrahi bilimlerden seçilmekte..temel bilimler dışlanmaktadır..bu durumda temel bilimlere yasalar zorlanarak asgari bir ücret takdir edilmekte diğer bölümlere maksimal bir miktar verilmektedir..kanun koyucu nezninde öğretim üyeleri arasında mesai saatleri dışında bir fark yoktur..ama takdir komisyonu sut hileleri-hayali işlem yazma-diğer personelin işlemlerini üzerine alma gibi hileleri görmeyerek bir çocukçu öğretim üyesine 14 bin tl bir biyokimyacı öğretim üyesine sadece 2 bin tl performans vermektedir..yök başkanını uyarıyoruz..ayni fakültede öğretim üyeleri arasında tam 7 kat ek ödeme farkı olmaz..!..varsa mutlaka kanunsuzdur..bu konuyu kesinlikle kurallara bağlamak esastır..!..selam olsun..!
0
Cevapla
fly
hekim sağlık sisteminin lokomotifidir..hekim olmazsa diğer personelin olması bir anlam ifade etmez..populizm uğruna mesaiye dahi gelmeyen bir sürü ne yaptığı belli olmayan memurun sabit döner sermayesini hekimin sırtına yüklediniz ve emeğini sömürüyorsunuz..peki buna ne çözüm getirmeyi düşünüyosunuz? eskiden hekimler başlangıçta sıkıntı çekselerde ilerde sosyal refahları yüksek olacağından her türlü angaryaya katlanmaktaydı..şimdi hekimi gerçek anlamda çalıştırmayı nasıl düşünüyorsunuz? 4000 lira toplam kazancı olan uzman hekimin (nerde diye sormayın siz çok iyi biliyorsunuz uzman hekimlerin döner almadıkları yerleri) bu memur tayfasının sabit döneri rahat ödensin diye özellikli işler ve operasyonlar yapacağını mı sanıyorsunuz? istediğiniz kadar hekim sayısını artırın bu şartlarda doktorlar ancak memur gibi çalışır!! lütfen yayınlayın..
0
Cevapla
ACAYMAZ
vay be sağlıkçılar hastanelerde aşağılansın itilsin kakılsın adaletsiz sistemde para kazanacağım diye birbirini yesin,müdürlüklerde sorunsuz ve sorumsuz şekilde para kazansın. ne güzel hayat
0
Cevapla
mazlumun ahı
cerrahi branş uzmanlarına yaptığınız haksızlığı düzeltmelisiniz! biyokimya uzmanına ortalamadan döner sermaye verirken vaka olmadığında cerrahi branştan kesinti yapıyorsunuz! bakın yakında cerrahi yapan bulamayacaksınız! adamın birtarafı terleyerek, türlü risklere girerek, komplikasyon geliştiğinde ise sürüm sürüm sürünerek aldığı cerrahi puanı ve bu puan üzerinden elde ettiği komik ücreti (500 puana 10 törkiş lira) adam başka branşta 10-15 hastayı 2 snde muayene edip performasnını girip git şu iğneyi yaptır diyerek kazanıyor! böyle olmaz! post op organ fonksiyon kaybı riski olan ameliyatlar performans ortalama vs gibi sistemden bağımsız ayrı ek ücret olarak hekime ödenmeli ve bu ücret ameliyatın riskine uygun şekilde makul fiyatta olmalıdır..bu bıçak parası falan değildir muayenehaneyi kapatıyorsanız bunu yapmak zorundasınız..dünyanın her yerinde riske ve emeğe göre ödeme vardır..yoksa tus 1.leri hep biyokimyacı olur! yayınlamanız temennisi ile
0
Cevapla
bu nasıl adalet
mazlumun ahı(dr) haklı bir üroloji uzmanı hiç bir zaman çocuk hastalıkları ya da ortopedi kadar poliklinik sayısına ulaşamaz! üroloğun performansını nasıl değerlendireceksiniz..sizleri Allaha havale ediyoruz kul hakkına giriyorsunuz!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir