Medimagazin logo

Şehir hastanelerine doktor yetecek mi?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, mersin Şehir Hastanesi incelemesinde şehir hastanelerindeki hekim istihdamının yeterli olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi
Şehir hastanelerine doktor yetecek mi?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mersin Şehir Hastanesi incelemesinde bir gazetecinin "Avrupa Birliği kapsamında en az doktor yetiştiren ülkelerden birisi olarak görülüyoruz. Devrim yapıyorsunuz ve bu kadar çok hastane yapıyorsunuz. Peki şu andaki tıp fakültelerinde yetişen doktorlarımız bu talebi karşılayabilecek mi? şeklindeki sorusuna da Akdağ, şu yanıtı verdi:

"53 ülke Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa bölgesinin çatısı altında. Bu 53 ülke içerisinde doktor sayısı nüfusuna göre geride olan ülke biziz. Bir tek Bosna Herkes'te bizden daha az doktor var yani 52. sıradayız. Tıp fakültelerimize yılda 4 bin 500 öğrenci alınıyordu AK Parti olarak iktidar olduğumuz zaman. Bunun kavgasını çok verdik. Ben şahsen kavgasını çok verdim. Buna ciddi bir direnç vardı. Bu fikrin yanına bile yaklaşılmıyordu bir zamanlar. Şimdi tıp fakültelerimize yılda 12 bin öğrenci alınıyor. Yani 4 bin 500'den 12 bine çıkışı düşünün. Bu sayı inşallah bize 2023'e kadar ihtiyacımız olan doktor sayısına büyük ölçüde ulaşmamızı sağlayacak. En dipten başladık belli bir atılım içerisindeyiz."   

hekim istihdamı
şehir hastaneleri
Yorum (5)
m. murat
İhtişamlı Adalet Saraylarının adalet dağıtmadığı, içi boş olduğu gibi, bu şehir hastaneleri de seçmenin gözünü boyamaktan, partili-yandaş istihdamı ve üstlenici firmanın cebini doldurmaktan başka bir niyetle yapılmamış. şifa dağıtacak mı falan hizmetin niteliğiyle kimse ilgilenmiyor. Muhtemelen köprüler gibi, bu da HASTA GARANTİLİ, DÖVİZE ENDEKSLİ kıyağı çekilmiş yüklenici şirketlere.
25
Cevapla
bg
Doktor açığı? Evet doğru; nezle grip baktıracak KBB uzmanı sayımız az. Bi bukadar olsa belki yeter. Haa! eğer KBB uzmanları asli işini yapsın; tedaviye rağmen gerilemeyen sinüzit, otit vs baksın, yatırılması gerekli komplikasyonlu hastaları yatırsın, ameliyatlarını yapsın diyorsanız eğer; mevcut yeter de artar. Bu diğer branşlar için de böyle
22
Cevapla
uz.dr.
Atamalari torpilsiz ve hizmet puani temelinde yaparsaniz tabiki yeter.Örnegin mecburi hizmetle baslayabilirsiniz ayni kurada torpilliyi İzmir'e garibani Hakkari'ye göndermeyerek herkesi 5.6. Bölgede yaptirirsaniz hem adalet sağlanir hemde 500 günlük süre düşer. Kurum ici atamada 20-30 bin puanla ercih edilecek Şehir Hastanelerini mecburi hizmete acmayarakta adalet sağlarsınız.Mecburi hizmetinin tamamlamis kurum ici atama bekleyen yüzlerce hekim varken bu kadrolari torpillilere mecburiye acmak kabul edilebilir değil.
16
Cevapla
Ahmet
Bosna-Hersek'in son sırada olmasının sebebi, ülkede ki aşırı düşük doktor maaşları. Aslında Bosnalı doktor sayısı çok fazla. Hepsi doktor maaşının yüksek olduğu Avrupa ülkelerinde çalışıyor. Son sıralara bakınız, tamamında doktor maaşları düşüktür. Aslında doktor mezunları da sayısı da normaldir ama o son sırada ki ülkelerin doktorları yüksek maaşlı ülkelere kaçmaktadır. Bir gün Türkiye çapında bu dev şehir hastanelerini yapımı bittiğinde, bu hastanelerin doktorsuz kalmamasını istiyorsanız, doktor maaşlarının hakim ve savcıların 4 te 1 i kadar değil, Hakim ve Savcılar kadar olması sağlanmalı. Sözün özü, doktorların maaşlarını, gelirlerini şimdikinin iki katı olması gerekiyor ki cazip olsun. Doktor Türkiye'de kalsın.Hatta öyle cazip olsun ki yurt dışında ki Türk doktorlarda bize geri dönsünler.
15
Cevapla
emmi
ŞEHİR HASTANELERİNE AVRUPA VE AMERİKADAN SÖZ VERİLEN İTHAL DOKTORLAR GETİRİLSİN..
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir