Medimagazin logo

Yılın başhekimi seçildi

Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği tarafından Türkiye’de yılın başhekimi seçildi.
Yılın başhekimi seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Bu sene Antalya’da dördüncüsü yapılan SAYED Kurultayı’nda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, Türkiye’nin en iyi başhekimi seçildi. Adayların kariyeri, ünvanı, bilimsel çalışmaları, mesleki deontolojisi, kurum içi performansı, olumlu sicili, çalıştığı kuruma katkıları, arkadaşları ve çevreyle uyumu gibi birçok kriterin esas alındığı seçimde; Dr. ÖZKAN bu ödüle layık görüldü.

 

Prof. Dr. Behzat ÖZKAN kimdir?

 

Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, 1964 yılında Trabzon–Sürmene’de doğdu. Tıp Fakültesi’ni Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde bitirdi, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını aldı ve ardından Hacettepe Üniversitesi’nde pediatrik endokrinoloji yan dal ihtisasını tamamladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde, Pediatrik Endokrinoloji ve Metabolik Hastalıklar Bilim Dalı’nın kurulmasında görev aldı. 2000–2004 yılları arasında, Erzurum Atatürk Üniversitesi Hastaneleri Başhekim Yardımcılığını yapan Özkan; 2002 yılında, ABD’nin John’s Hopkins Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulundu. Aralık 2000’de doçent, Ocak 2006’da profesör olan Özkan, evli ve bir kız çocuk babası olup, şu anda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini yürütmektedir.

 

Bilimsel Kariyeri

 

Yaklaşık 150’nin üzerinde bilimsel araştırma ve makalede imzası bulunan Dr. Özkan, 2009 yılında Türkiye Milli Pediatri Derneği ve Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Derneğinin merkez yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yaptığı bilimsel araştırmalar ile Sağlık Bakanlığının birçok projesine destek veren Prof. Dr. Behzat ÖZKAN, özellikle ülkemizde vitamin D eksikliği ve raşitizm hastalığı ile ilgili yaptığı çalışmalarla tanındı. İlk defa Doğu Anadolu bölgesinde, o zaman öğretim üyesi olan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile birlikte yaptığı çalışmalarda, Türkiye’deki vitamin D eksikliği ve raşitizm sorunlarına dikkat çekti. Bu proje ile birlikte Sağlık Bakanlığı 2004 yılında 1 milyon çocuğa 1 yaşına kadar ücretsiz D vitamini projesini başlattı. Bu projenin etkinliğini değerlendirmek üzere 2008 yılında 40.000 infant üzerinde vitamin D eksikliği çalışması yaptı. Bu çalışma ile vitamin D eksikliğine bağlı raşitizm sıklığının %6'dan %1'in altına indiğini gösterdi; birçok ülkenin örnek aldığı bu proje Avrupa Çocuk Dergisinde yayınlanarak 2009 yılında yılın en iyi araştırması ödülünü kazandı.

 

Başhekimlik Kariyeri

 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göreve geldiği günden bu yana;

 

Kısa sürede, hasta ve sağlık çalışanı memnuniyeti odaklı tedbirlerle performans yükseltici sonuçlar elde eden Dr. Özkan; özellikle güncel teknolojiyi ve sosyal medyayı kurumsal iletişimde ön plana çıkararak hastane yönetimini daha şeffaf ve ulaşılabilir hale getirdi.

 

Bunun yanında lojistik simulasyon tekniğini Acil Tıp Departmanına uygulayarak, acil serviste hasta bekleme süresini ortalama 55 dakikadan 5 dakikaya indirdi.

 

Katılımcı, ekip çalışmasını benimseyen yönetim anlayışının bir yansıması olarak görev yaptığı hastanenin hizmet kalite puanı son yapılan bakanlık değerlendirmesinde % 69 dan %94 e yükseltti.

 

Yaptığı çalışmalar, hastane çalışanları ve hastalar tarafından dikkatle takip edilen ve takdir edilen Dr. Özkan, tıp alanına yaptığı katkıların yanı sıra sergilediği yeni nesil dinamik hastane yönetim anlayışı sebebiyle SAYED değerlendirme kurulu tarafından yılın başhekimi ödülüne layık görüldü.

yılın
başhekimi
seçildi
Yorum (5)
hilal malçok
Başhekimimiz çalıştığı her alanda farklılığını göstermiş başarılı bir doktordur. Tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
1
Cevapla
Ayhan Söğüt
Behzat hocam, meslektaşları ve hastaları ile iyi diyalog kurabilmiş, samimi, çalışkan, yardımsever, bilgili,güleryüzlü kişiliği ile örnek bir insandır.
1
Cevapla
muzaffer kilci
sayın hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
1
Cevapla
ercan durmaz
işinin ehli,özverili,gerçekten iyi bir yönetici.böyle yöneticilere gerçekten ihtiyacı var ülkemin
1
Cevapla
Atilla Çayır
Hocamla hem öğrenci olarak hemde uzman olarak çalışma şansı buldum. Kendisinden bilimsel ve sosyal hayata dair çok şey öğrendim. Herşey için çok teşekkür ediyorum yeni görevinde de başarılar diliyorum
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir