Medimagazin logo

120 bin doktora karne

Hastaneler 25 kategoriye ayrılıyor. SGK ile çalışan 120 bin doktorun da aylık karnesi çıkarılacak
120 bin doktora karne
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hükümet,vatandaşa verilen sağlık hizmetinin kalitesini artırmak, usulsüz faturaların önüne geçebilmek için devrim niteliğinde adım atıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaneleri 25 kategoriye ayırırken, kurumla çalışan 120 bin doktorun da aylık karnesini çıkarmak için özel bir sistem kurdu. Her bir doktorun, aylık kaç hasta muayene ettiği ve yatış verdiği, ameliyat sayısı, hangi ilaç firmasını tercih ettiği, yazdığı reçete, eczanelerin dağılımı gibi ayrıntıların yer aldığı aylık karnesi çıkarılacak. Bu karne her ay ilgili doktora da mail atılacak. Sürekli aynı firmanın ilacını yazan, ya da yazdığı reçete sürekli aynı eczane tarafından ödenen doktorlardan bu durumu izah etmeleri istenecek. Hastane ve doktor şüpheli ameliyatlar, fahiş ilaç faturaları konusunda açıklama yapamazsa, kimlik numarasından bizzat hastaya ulaşılacak. Bu çalışmanın ardından kendi kategorisindeki hastaneye göre faturası kabarık çıkan hastane sorguya alınacak. Harcamalarındaki artışın nedeni sorulacak. SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Hasan Çağıl, "Hastaların doğru tedavi edilip edilmediği, hastalığın başlangıcından seyrine, kullandığı ilaçlardan düzenli kullanıp kullanmadığına kadar bütün gelişmeler sistem üzerinden izlenecek" dedi. Sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi suistimallerin devlete faturasının yıllık 3 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor.

120
bin
doktora
karne
Yorum (16)
kamil
Bence yetmez. Boynumuza birer de ip bağlayıp çitlerle çevrilmiş bir alana doldurun bizi. Devamlı gözünüzün önünde oluruz. Sabahları çitin kapısını açarsınız işimize gideriz, akşamda geri toplanırız orda.
0
Cevapla
dr.b.doğru
SGK; Sosyal Güvenlik Kurumunun görevleri 5502 sayılı Kanunun 3 üncü maddesine göre şunlardır: 1. Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak. 2. Hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmak. 3. Sosyal güvenliğe ilişkin konularda; uluslararası gelişmeleri izlemek, Avrupa Birliği ve Uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yapmak, yabancı ülkelerle yapılacak sosyal güvenlik sözleşmelerine ilişkin gerekli çalışmaları yürütmek, usulüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaları uygulamak. 4. Sosyal güvenlik alanında, kamu idareleri arasında koordinasyon ve işbirliğini sağlamak. 5. Bu Kanun ve diğer kanunlar ile Kuruma verilen görevleri yapmak. doktorun reçetesi, muayene ve müdahaleleri üzerinden doktoru yargılamakla yetkisini aşmakta, açıkçası tüm hekimlere karşı terbiyesizlik yapmaktadır,adli hiçbir görevi yoktur, yargılayamaz,teftiş edemez, değerlendirmede bulunamaz, bir hekimin reçetesi, teşhisini ve tedavisini hangi cüretle sorgulayacaklar, hekim bakanlığı,sgk yı, eczaneleri, ilaç firmalarını,hasta yakınını hatta hastayı memnun etmek zorunda değildir,görevi hastayı tedavi etmektir,SGK genel müdürü ne sıfatla hastanın doğru taşhis edilip edilmediğini sorgulayacak....doktorun işini doktora bırakın, siz SGK daki sistem çarpıklıklarını kapatmaya çalışın, 27 yıllık doktorum böyle saçmalık ve saygısızlık görmedim!
0
Cevapla
mehmet karademir
bu ülkede öğretmen, mühendis, futbolcu,esnaf,su tamircisi,sağlık bakanlığının bürokratları ,politikacı, şöför her kim varsa işini , mesleğini o kadar dürüst o kadar ahlaklı o kadar üretken yapıyor ki bu düzenli çarkın tek anormali doktorlardır. bu cennet düzenin, cehennemlik sahtekarlığını yapan yegane meslek grubunu işte bu şekilde kontrol altında tutup ülkemizi layık olduğu zaten dünya sıralamasında bir numara olan yerini sağlamlaştıracağız.
0
Cevapla
sevgi demirci
madem doktorlar denetlenecek, neden her ihaleyi alan mütahitler veya tüm sülalesine iş bulan vekillere karne cıkartılmıyor? eğer T.B.M.M. vekilleri bizi temsil için mecliste bulunuyorsa neden onlarada devamsızlık yok?
0
Cevapla
Dr.R.Z
Çok samimi söylüyorum Tıp kitaplarını okumayı bıraktım Finans/Borsa kitapları okuyorum her gece saatlerce.Sırf sizin zulmünüzden bu dünyada kurtulmak için.Ama inanıyorsanız Ahirette elim yakanızda.Zulmünüz yüzünden siz Cenneti ancak rüyanızda göreceksiniz yazıklar olsun.Doktor arkdaşım yazmış Ben ramipril'in 5 ayrı firmadan 5 farklı ismini mi ezberleyeceğim bu saatden sonra.Hastaların seviyesi zaten belli.Pembe hap sarı hap diye.Söyleyecek söz bulamıyorum
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir