Medimagazin logo

Reçetede e-imza için geri sayım

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 1 Nisan'da reçetelerde zorunlu e-imza uygulamasına geçiyor.
Kaynak: MİLLİYET - Mithat Yurdakul
Reçetede e-imza için geri sayım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Halen kağıt reçete yazan doktorların ne kadarının uygulamaya uyum sağlayabileceği 1 Nisan'da belli olacak. Daha önce pek çok hastanede reçeteleri sekreterlerin yazdığını belirten eczacılar, uygulamadan umutlu.

SGK'nın konuyla ilgili duyurusunda, elektronik ortamda yazılan e-reçetelerde 5 Ocak'ta hayata geçmesi planlanan "Güvenlikli Elektronik İmza" uygulamasının, gerekli teknik imkana sahip olmayan hekimler için ertelendiği ve hekimlerin 3 ay süreyle SGK kurumsal hekim şifresiyle işlem yapmaya devam etmesi sağlandığı belirtilerek, "Bu hekimlerin, belirtilen süre sonu olan 1 Nisan 2016'dan itibaren sistem tarafından SGK kurumsal hekim şifresiyle elektronik ortamda reçete yazılma işlemine izin verilmeyecek" denildi.

'Sekreter yazıyordu'

Uygulamayı Milliyet'e değerlendiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Ecz. Nurten Saydan, uygulamanın altyapı yetersizliği nedeniyle ertelendiğini belirterek, "Son 1 ay ıslak imzalı kağıt reçetelerin çoğaldığı şikayetleri geliyordu. Aile hekimlerinin yüzde 30'u hazırdı. Devlet hastaneleri ve üniversiteler hazır değildi. Özeller daha hazırdı" diye konuştu.

Eczaneler olarak elektronik imzalı reçeteyi desteklediklerini belirten Saydan, "Özellikle hastanelerde şifre hekimde değil, sekreterlikte oluyordu. Aile hekimi yemeğe çıkınca reçete yazıyorlardı. Umut ediyoruz elektronik imzaları da başkasına vermeyeceklerdir

e-recete
sgk
hekim sifresi
Yorum (6)
bozeren
sn eczacı hanım, herkes kendi alanında konuşsun. herkes kendi işine baksın.
13
Cevapla
aili ata
İlaçları da hemen daima kalfa vrriyor.
10
Cevapla
aydin sinal
uygulamanin ne sekilde oldugunu olacagini bilmiyorum,yalniz bir hususu belirteyim:bu uygulama Almanyada olsa,eger email recete uygulanir ve bu receteler hastaya gönderilirse,hastada ilacini direk recetesi ile ilac depolarindan email olarak ismarlar,adresine gönderilir.böylece eczanelerin funksiyonu ortadan kalkar,zaten pespese iflas eden eczahaneler cok-cok azalir.Zaten simdi recetesiz satilan ilaclar email olarak depodan ucuza ismarlaniyor.ertesi gün evine geliyor.Tabiki Türkiyede simdilik eczehaneler icin böyle bir tehlike yok ,ama elektronik,sanal dünyanin isik hiziyla gelistigi ortamda böyle bir tehlikeninde türkiyedeki eczehaneler icin tehlike olusturacagini düsünürüm.
4
Cevapla
postenflamatuar
Bu eczacılara ne oluyor? Ben kendi reçetemi ısklak imza ile yazarım. Hastanelerin bilgisayarlarına güvenmiyorum. Bİlgi işlemcilere ve onların programlarına ise hiç güvenmiyorum. Eczacı gelen reçeteyi versin, yanlış ilaç vermesin yeter. Reçtenin elektronik mi ıslak mı olduğu ise onun sınırlarını aşar.
12
Cevapla
bülent
Arkadaşlar yorum yaparken başka mesleklere sallamasak daha iyi olur evet hepimiz kendi konumuzda edepli yorumlar yapsak. Aydın bey almanyada avrupada abd de emin olunki eczacılar çok iyi durumda tabiki eczacılar değil tabip diş tabipleride maddi olarak çok iyi durumdalar. ordakaki bu üçlü grup (tabip eczacı diş tabibi) normal polis- öğretmenin 3 katından fazla kazanıyor biz türkiyede maalasef memurlar kadar ancak kazanıyoruz (özellikle kamuda) kaldıki türkiyede öss de en iyi puanları alarak yerleşiyoruz. Aydın hocam bende sizin ağzınızla yorum yaparsam anestezi doktoruydunuz galiba sizin işin çoğunu teknisyen yapıyo siz ne işe yarıyorsunuz. meslekler ile ilgili konuşurken dikkat edelim. avrupa ve abd de uzman eczacılık yaklaşık 40-50 yıldır var burda yoksa sizin gibi bencil doktorları bencillik kısımlarını geçemediğimizdendir. yasayı 2 yılda zor geçti enfeksiyon uzm. biri taş koyduydu şimdi de yönetmenlik bekliyoruz. İnşallah çıkar.bizde asıl konularımıza yönelmek istiyoruz. yani bencil doktor arkadaşlarım bencilliği bir tarafa bırakın. yorumlarınızı meslek üzerinden değil konu üzerinden yapın. Okuduğunuz için teşekkürler. Herhangi birinizi kırdıysam özür dilerim.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir