Medimagazin logo

Sağlık sigortasında yeni dönem başladı

YAKLAŞIK 5.5 milyon kişiyi ilgilendiren Genel Sağlık Sigortası’nda (GSS) gelir testi yaptırmak için tanınan süre dün itibariyle bitti.
Sağlık sigortasında yeni dönem başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gelir testi için başvuranların sayısı çok sınırlı kaldı. Bundan sonraki süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun  alacaklarını tahsil etmek için süreci başlatması gerekiyor, ancak bu konudaki nihai kararı 1 Kasım’dan sonra kurulacak hükümet verecek.


Ocak 2012’den başlayarak GSS kapsamına alınan vatandaşların dün mesai saati bitimine kadar kaymakamlıklara gidip gelir testlerini yaptırması gerekiyordu. Bu kişiler arasında liseyi bitiren ancak üniversiteyi kazanamadığı için GSS kapsamına giren ve prim borçlusu haline dönüşen gençler de bulunuyor. Gelir testine girenlerin ise, geriye dönük prim borçlarını yapılandırmaları için yarına kadar süresi bulunuyor.  Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem: “Bakanlar Kurulu kararı ile Bağ-Kur’lu ve sosyal güvencesi olmadığı için GSS’si olan vatandaşlarımızın prim borcu olup olmadığına bakılmaksızın, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık tesisleri ve devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinden sağlık hizmeti alabilecekler.”

geir testi
gss
sağlık sigortası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir