Medimagazin logo

Minik kıza süper kalça ameliyatı

Doğuştan uyluk kemiği olmayan N.Ş. süper kalça ameliyatıyla sağlığına kavuştu. Doç. Kalender mucize yöntemi anlattı.
Kaynak: AKŞAM
 Minik kıza süper kalça ameliyatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Doğuştan uyluk kemiğinin üst yarısı olmayan 2,5 yaşındaki N.Ş.’nin bir bacağı diğer tarafın yarısı kadardı. Minik N.Ş.’ye, Amerikalı ünlü Doktor Dror Paley’in anlattığı Paley ameliyatı (süper kalça ameliyatı), yapılmasına karar verildi. Bu ameliyatın iki tipi olduğunu belirten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Görevlisi Doç.Dr.Önder Kalenderer, başarı şansını ameliyattan hemen sonra söylemenin çok mümkün olmadığını söyledi. Kalenderer, ameliyatla ilgili olarak, “Bu hastalık çok nadir görülen bir doğumsal eksiklik ve nadiren diğer organ rahatsızlıklarıyla birlikte görülmektedir.

Nadir görülüyor

Bu ameliyatın iki tipi var ve hastanın deformitesine göre yapılıyor. Paley ameliyatları hastalık da çok nadir görüldüğünden nadiren yapılan büyük ameliyatlardır. Başarı şansını ameliyattan hemen sonra söylemek çok mümkün değil. Öncelik, uyluk kemiğinin topuzuyla kemiğinin kaynamasıdır” dedi.

ortopedi
doc.dr.onder kalenderer
dogumsal eksiklik
uyluk kemigi
paley ameliyatlari
Yorum (1)
bartu
Toplumun sağlığı için spor tesisi yapıldı, şehirde yeşil alan açmak için çalışmalar yapıldı, okullarda beslenme eğitimi verilecek gibi haberleri neden duymuyoruz. Bisiklet yolu olmayan ülkede bisiklet dağıtılıyor...Hiper, süper ameliyatlar... Diyabet patlamış gidiyor, insanlar depresyonda toplum 'SAĞLIKSIZLAŞTIKÇA' bu ameliyatlar ve harcanan paralar artacak ve başarı olarak önümüze sunulacak...
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir