Medimagazin logo

Kansere karşı aspirin mucizesi kanıtlandı

İngiltere'de 26 bin hasta üzerinde yapılan testlerin ardından kanserden ölümlerin sadece düzenli aspirin alarak büyük oranda önlenebileceği sonucuna ulaşıldı.
Kaynak: CNN TÜRK - Metin Güneş
 Kansere karşı aspirin mucizesi kanıtlandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hergün alınan bir aspirin gırtlak tümöründen ölümleri yüzde 60 oranında azaltırken, kolorektal tümörlerden ölümü yüzde 40, akciğer tümörlerinden ölümü yüzde 30 ve prostat tümörlerinden ölümü de yüzde 10 oranında azaltıyor.

İngiltere'de 26 bin hasta üzerinde sekiz boyunca yapılan uzun dönemli denemelerde aspirinin anti kanser özelliği kanıtlandı.  

Oxford'un John Radcliffe Hastanesi'nde yapılan araştırmaya başkanlık yapan Prof Peter Rothwell, "Uzun vadedeki en önemli bulgu kanserin aspirin gibi basit bir bileşimle önlenebileceğidir" dedi.

Tıp dünyasının kutsal kitabı olarak görülen "The Lancet"te yayımlanan araştırmada, insanlara hergün 75 mg dozunda aspirin almaları tavsiye ediliyor.

Bu yeni bulgu diğer tıp akademisyenleri tarafından da övgü aldı.

East Anglia Üniversitesi'nden Prof Alastair Watson araştırma sonuçları konusunda "Beş yıldan uzun bir süre düzenli olarak aspirin almanın akciğer, pankreas, yemek borusu ve prostat kanserlerini önlediğini gösteren önemli bir kanıt" dedi.

kansere
karşı
aspirin
mucizesi
kanıtlandı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir