Medimagazin logo

Kolesterolü yüksek olan fazla yaşıyor

Prof. Dr. Karatay, Fransa'da yüksek kolesterolü olan kadınların daha fazla yaşadığının tespit edildiğini söyledi.
Kolesterolü yüksek olan fazla yaşıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Geliştirdiği "Karatay Diyeti" ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Konya Aile Hekimleri Derneğince (KONAHDER) bir otelde düzenlenen 3. Aile Hekimleri Ulusal Kongresi'nde, kolesterolün çok kuvvetli bir antioksidan olduğunu, antibiyotiklerin yapamadığını yaptığını ifade etti.

Karatay, Fransa'da yüksek kolesterolü olan kadınların daha fazla yaşadığının tespit edildiğini vurgulayarak, "Düşük kolesterolü olanların yaşam süresi daha düşük. Toronto Üniversitesince yapılan araştırmada, düşük kolesterolü olanların yüksek kolesterolü olanlarla aynı oranda kalp krizi geçirdiği tespit edilmiştir" diye konuştu.

Kolesterolü düşürmek için ilaç kullananları büyük tehlikelerin beklediğini iddia eden Karatay, eklem ağrıları, iktidarsızlık, alzheimer gibi rahatsızlıkların, bu ilaçların bırakılmasıyla gerilediğini söyledi.

Konferans sonunda aile hekimlerinin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Karatay, bir aile hekiminin kolesterolün zararlı olduğunu savunması üzerine, "Sizi ikna etmek zorunda değilim. Yüksek kolesterolün zararlı olduğuna dair bağımsız hiçbir çalışma yok. Varsa gösterin, ben sizi alnınızdan öpeyim" dedi.

kolesterolü
yüksek
olan
fazla
yaşıyor
Yorum (1)
Tahir
Canan hanimi anlayamiyorum hep baskalarinin yaptigi calismalar uzerinden fikir yurutup guncel bilgilerin yanlis oldugunu savunuyor. Bir bilim insanin Bu kadar iddiali konusup toplumu etkileme ve yanlis tedavi uygulanmasina hakki yok.cok ciddi ve disiplinli olarak kendisi tarafindan yapilmis guvenilir calimalar uzerine konusmasi yada susmasi gerekir Ünlü olmak icin insanlari baskalarinin calismalarina dayanarak yanlis bilgilendirmek dogru degil bence. Cunku genel kabul gormus ve kitabi bilgi haline donusmus bilgilerin bile aksini ispat ettigini iddia eden yuzlerce calisma var. Bu calismalari toplasaniz kitaplarin hepsi yalan.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir