Medimagazin logo

Yaşlı hastaya aynı anda by-pass ve kalp kapakçığı ameliyatı

Antalya'da kalbine giden ana damarı tıkanan ve kalp kapakçığı kireçlenen 88 yaşındaki hastaya aynı anda hem by-pass ameliyatı yapıldı hem de kalp kapakçığı değiştirildi.
 Yaşlı hastaya aynı anda by-pass ve kalp kapakçığı ameliyatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Elmalı ilçesi Eskihisar köyünde yaşayan 4 çocuk, 10 torun sahibi 88 yaşındaki Bekir Akbudak, çocuklarını ziyaret için geldiği Kepez ilçesinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Akbudak'ın kalbe giden ana damarının tamamen tıkandığı belirlendi. Yapılan testlerde kalp kapakçığının da kireçlendiği tespit edilen Akbudak'ın ana damarı, işleme uygun olmadığı için stent ya da balonla açılamadı. Akbudak'ın sağlığına kavuşması için by-pass ameliyatı yapılması ve kalp kapakçığının değişmesinin gerektiği bildirildi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Doç. Dr. Mustafa Emmiler tarafından gerçekleştirilen ve bu yaştaki hastalar için ender olan ameliyatla Akbudak'a aynı anda hem by-pass ameliyatı yapıldı hem de kalp kapakçığı değiştirildi.

Akbudak, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Emmiler, AA muhabirine yaptığı açıklamada 80'li yaşlardan sonra kalp ameliyatların riskli olduğunu vurguladı.

Hastanın Toros Dağları'nın eteğinde yaşadığını, doğal ürünlerle beslenerek vücudunu iyi koruduğunu anlatan Emmiler, ameliyat için yaş dışında risk faktörü bulunmadığını dile getirdi.

Hastanın son derece sağlıklı olduğunu belirten Emmiler, "Bu yaştaki hastaya ender yapılan bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Bekir amcaya uzun ömürler diliyoruz. Oksijeni bol bir yerde, kendi ürettiği ürünleri yediği için bu kadar sağlıklı kalabilmiş. Çağımızın en büyük sorunu, doğal beslenmeden uzaklaşmış olmamız" dedi.

-"Hayatımda ilk defa hastaneye gittim"-

Akbudak ise Yörük kültürüyle yaşadığını, sabahları keçilerinden elde ettiği sütü içtiğini ve günün her öğününde yoğurt yediğini anlattı.

Kendi yetiştirdiği ürünlerle doğal beslendiğini kaydeden Akbudak, "88 yaşındayım ancak hala dağlarda gezip, keçilerimi otlatıyorum. Hayatımda ilk defa hastaneye gittim. Daha önce hastane, doktor nedir bilmezdim. Kendimi çok sağlıklı hissediyorum" diye konuştu.

Akbudak, kendisini tekrar sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.

yaşlı
hastaya
aynı
anda
by-pass
ve
kalp
kapakçığı
ameliyatı
Yorum (1)
UZM. DR
GEREKSİZ BİR İŞLEM BENCE, ŞAYET İŞLER KÖTÜ GİTSEYDİ HASTA VE YAKINLARI BÖYLE KONUŞMAYACAKLARDI VE AVUKATLAR PEŞLERİNDE KOŞUŞTURUYOR OLACAKLARDI.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir