Medimagazin logo

Asistanların ‘İstikbal' mücadelesinde devreye kurum başkanı ve genel sekreter girdi

İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servis biriminde çalışan asistan hekimler, sağlık çalışanlarına yönelen şiddet karşısında yönetimden destek beklemiş, hastane yönetimi tarafından ise bu istekleri reddedilmişti. Yaklaşık onbeş gün önce ‘İstikbal mücadelesine’ başlayan hekimler, girişimlerinden sonuç aldıklarını belirterek, sorunların çözülmeye başladığını ifade etti.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
 Asistanların ‘İstikbal' mücadelesinde devreye kurum başkanı ve genel sekreter girdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acil Servis biriminde çalışan asistan hekimler, sağlık çalışanlarına yönelen şiddet karşısında hastaneden yasal destek beklemiş. Hastane yönetiminden ise, "bir doktor dayak yiyorsa muhakkak bir sebebi vardır" şeklinde açıklama geldiğini iddia ederek "İstikbal Mücadelesi” ne girişmişti.

Girişimlerine, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova ve Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İlknur Aktaş ile yapılan görüşmeler sonucunda yanıt aldığını belirten hekimler şikayetlerinin dikkate alınarak gerekli işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Acil Servisin yeniden güvenlikli bir şekilde inşası için işlemlerin başlatıldığını belirten hekimler, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçmeleri için EPK kararlarının da çıkartıldığını ifade etti.

  Bağcılar Acil Tıp Asistan Hekimleri, meşru davalarında yanlarında olması sebebiyle ilgili yöneticilere teşekkür mektubu yazarken, haklarını arama sürecinde yaşanılanları ise şöyle özetledi:

Bağcılar Acil "İstikbal" Mücadelesi Süreci
  “Bundan onbeş gün öncesine kadar insan onuruna yakışmayan şartlar altında çalışan ,hakaretin her türlüsünü yaşamış, şiddetin her çeşidine maruz kalmış genç idealist hekimler olarak bir istikbal mücadelesi başlattık.
 Süreç içerisinde aynı gün hem Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Zafer Çukurova ile Ankara'da hem de Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İlknur Aktaş ile makamında görüşmelerimiz oldu.
İlk olarak Kurum Başkanı aynı günün akşamı Bağcılar Acil'i ziyaret ederek vehameti yerinde tespit etti. Bizler ve hastane yönetiminin olduğu bir ortamda durum değerlendirmesi yaparak acil eylem planı oluşturulması için talimat verdi.

Acil Servisin yeniden güvenlikli bir şekilde inşası için 18 Eylül başlama tarihi olarak kararlaştırıldı. Hemen akabinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geçmemiz için bizlerin de görüşleri alınarak EPK kararları çıkartıldı.
Bir nebze olsun rahat bir nefes aldığımızı ifade edebiliriz.
Bizlere sahip çıkarak çözüm odaklı somut adımlar atan hem Kurum Başkanımıza hem Genel Sekreterimize hem de bizleri bağrına basan Bakırköy Kamu Hastaneleri Birliği Acil Koordinatörü Niyazi Özüçelik hocamıza teşekkürü bir borç biliyoruz.”

asistanların
‘i̇stikbal'
mücadelesinde
devreye
kurum
başkanı
ve
genel
sekreter
girdi
Yorum (9)
cd
Sağlık personeli ve dolayısıyla ondan hizmet alan insanlar için bunlar daha iyi günler..Bağcılar EAH nin Acil Servisi kapatıldı. Bakın, görün, daha neler neler yaşanacak..
0
Cevapla
yılmaz güneş
Acil asistanları Bağcılarda yan gelip yatar, hastaya kötü muamele yaparlar , pireyi deve yaparlar. Tamam Bağcıların hasta profili sıkıntılı ama bu gençler de çok şımrıklar
0
Cevapla
postenflamatuar
Aciz meslek örgtümüz TTB türkiye çapında günlük yaşanan acilve polikliniklerde yaşanan hasta ve hasta yakınlarının uyguladığı şiddete karşı vurdumduymaz tavrını sürdürmektedir. her dayak ve tehditten sonra çıkar bir basın açıklaması yapar, biz hastalar için çalışıyoruz diye ekler, kuru kuru sloganalar atar sonra dağılırlar. Bu kınama olayında bile doktorların çok az kısmını organize edbiliyorlar ve olay olayın yaşandığı hastanede sınırlı kalır. Örgütlü hareketin yüz karası olan bu kapasite kullanımından sonra da pişkince çıkıp iş yapıyoruz diyorlar. Bunlar iş yapsaydı sağlık bakanlığını ayaklarına getirirlerdi, Başbakan gelip bunların çaylarını içerdi. Hastaneleri kilitlediniz, halk homurdanıyor, gelin anlaşalım diyrcekti. Yeni cumhurbaşkanımız yılda 1-2 defa taksicilerin çayını içer, bizim TTB yi kaale bile almaz. Çünkü TTB hekimleri paralize etmiştir. Yukarıdaki habede asistanların giriştiği tden bir organizasyon bile yapamıyor.
0
Cevapla
caner
Bu sadece bir hastenin değil bütün sağlık kuruluşların bir sorunu.Sadece bir hastaneyi düzelterek sorun çözülmez.Şiddet yasasının acilen çıkması lazım .Yoksa çoğu meslektaş mesleği bırakacak!!! Yapacak iş çok... Tekrar başka bir bölüm okumak bu işten daha kolay.
0
Cevapla
ERDEM
İçindeki kini, nefreti, pisliği her vesile ile TTB ne kusan kişilere meslekdaş diyemem. Barolar aleyhinde konuşan avukatı barodan atıyorlar. Ülkeyi TBB değil, malum siyasi parti yönetiyor. Ülkenin yeni bir başbakanı var, bunu bile idrak edemeyene ne demek lazım bilemiyorum?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir