Medimagazin logo

TUS'ta "yabancı kontenjanı" ve "puan düşürülmesine" dava

Kaynak: TTB
TUS'ta "yabancı kontenjanı" ve "puan düşürülmesine" dava
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

25 Eylül 2011 tarihinde yapılacak olan Tıpta Uzmanlık Sınavına ilişkin kuralların belirlendiği Kılavuz’da, yabancı hekimler için mevcut kontenjanın yaklaşık yüzde yirmisinin ayrılmış olması ile 1 Temmuz 2011’de yapılan Yönetmelik değişikliği adayın mesleki bilgi puanının düşürülmesine sebep olacak hususları belirleyen kuralların bu tarihten öncesini de kapsar biçimde uygulanmasının hukuka aykırı olması sebebiyle Sağlık Bakanlığı, YÖK ve ÖSYM’ye yaptığımız başvurulara yanıt verilmemiş; bu konularla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama da yapılmamıştır.

 

İlgili Kurumlar tarafından, durumun aciliyetine uygun bir refleks ortaya konulmadığından, meslektaşlarımızın olası mağduriyetini önleyebilmek bakımından, TUS Sonbahar Kılavuzunun ilgili hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Birliğimiz tarafından Danıştay’da dava açılmıştır.

 

Bu davada yürütmenin durdurulması yahut iptal kararı verilmesi hiçbir şekilde sınavın ertelenmesine veya sınav takviminin değiştirilmesine sebep olmayacaktır. Çünkü, iptali istenen hükümler sınavdan sonra uzmanlık eğitimi kadrolarına atanma sürecinde kadroların belirlenmesi ve puanların hesaplanmasıyla ilgilidir.

 

Tıpta uzmanlık sınavında ve eğitiminde rol alan bütün kurumlardan, yargısal bir karar verilmesini beklemeden, ilgili Yönetmeliğe aykırı düzenleme ve uygulamalara son verildiğinin açıklanması ile yabancı hekimler için fazladan ayrılmış olan kadroların meslektaşlarımıza tahsis edilmesini bekliyoruz.

 

Dava dilekçesi için...

tus'ta
"yabancı
kontenjanı"
ve
"puan
düşürülmesine"
dava
Yorum (5)
dr ersim
korkusu olmayan babayiğitler aranıyor
0
Cevapla
Hakan
Böyle siyasetsiz bir TTB harika...
0
Cevapla
roo
YDUS 2011 sınavı yönetmelik yürürlüğe girdikten 15 gün sonra yapılmasına rağmen puanlar %3 olarak düşürdü. Ne yapacakları belli olmuyor.
0
Cevapla
zeynel abidin yargıç
hah şöyle. aferin TTB'ye.
1
Cevapla
selçuk izmirli
Çok yerinde bi dava..neredeyse yabancı öğrenci sayısından daha çok yabancı kontenjanı açılmış durumda.Bu hekimlerimizi kendi ülkesinde 2. sınıf görmekten başka birşey diil..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir