Medimagazin logo

ÖSYM açıklamadı, hekimler isyanda

ÖSYM açıklamadı, hekimler isyanda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıpta ve Dişhekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı  22 Nisanda yapıldı. Ancak sınav sonuçlarının henüz açıklanmamış olması binlerce hekimi isyan ettirdi.

 

Medimagazin'e açıklama yapan ÖSYM yetkilileri sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili yasal olarak 30 günlük sürelerinin bulunduğunu, sonuçların bu süre içerisinde açıklanacağını kaydetti. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla ilgili net bir tarih verilmezken, hekimler geleceklerini ilgilendiren sınavın bir an önce açıklanmasını istiyor.

 

TUS yılda 2 kez yapılırken bu yıl DUS da ilk kez 22 Nisanda yapılmıştı. Sınav sonrası bir çok soru için hata olduğu gerekçesiyle ÖSYM'ye dilekçe gönderilirken, geçen sınavda bazı yerleştirme yanlışları olmasının sınavın geç açıklanmasında etkili olduğu tahmin ediliyor.

ösym
açıklamadı
hekimler
isyanda
Yorum (5)
AHMET YILMAZ
1 aydır açıklanmadı ve hiç bir açıklama yok..biz çocuk değiliz atamalar var kuralar var ona göre hayatımıza yön veriyoruz insan bir açıklama koyar...hergün bilgisayar başında F5 tuşunda basmaktan gına geldi arkadaş valla ayıp..!!
0
Cevapla
Ecballium elaterium
Bu hafta içi açıklanacak diye bekliyoduk.Bu ne yaa işkence gibi
0
Cevapla
MURAT BOZ
çok ayıp gerçekten..bu da ösym nin hekime şiddeti.
0
Cevapla
drmehmet
bu arada kurum içi atama neden yapılmadı, aylardır bugünü bekliyoruz...
0
Cevapla
çağdaş balcı
Teknolojinin bu kadar gelişmesine ve bürokrasinin yol olduğu söylemlerine rağmen Türkiye'de işler eskisinden daha büyük ciddiyetsizlikle, lakaytlıkla ve seviyesizlikle yürüyor. Eskiden çeşitli sınavlardan bir gün sonra gazetelerde soruları alır bakardık, yaklaşık haftada sonuçlar açıklanırdı. Şİmdi ise olanca teknik imkana rağmen büyük yavaşlık var. TC devletinin tüm kurumları çürümüş durumda.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir