Medimagazin logo

Tıp fakültesi ruhumu öldürdü. Ne yapabilirim?

İngiltere’de yaşayan, tıp fakültesi birinci sınıf öğrencisi Luke, ‘’Eylül ayından bu yana tıp öğrencisi olmama rağmen şimdiden bana zarar vermeye başladı.’’ diyor
Tıp fakültesi ruhumu öldürdü. Ne yapabilirim?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

‘’Tıp fakültesinden önce duygusal, maneviyatı güçlü ve doğa ile bağı olan biriydim .  Şimdi ise duyarsız ve boş hissediyorum.  Önceden, zor durumda olan insanları gördüğümde kendimi  kötü hissederdim  Şimdi ise hiçbir şey hissetmiyorum.  6 ay önceki kendimi geri istiyorum.’’  diyen Luke,  Physician Suicide Letters Answered  kitabının yazarı Pamela Wible’ye yazdığı mektubunda yardım istiyor.

 

İşte Wible’nin tavsiyeleri…

Sevgili Luke,

Yalnız değilsin.  Tıp öğrencilerinin tamamı seninle benzer problemleri zaman zaman yaşıyor. 

  1. Başkalarının hayallerini çalmasına izin verme, hayallerine sahip çık. 
  2. Bu mesleği başlamanda ilham kaynağı olan ve doktor olma hayalini gerçeğe dönüştüren kişilerin tavsiyelerinden yararlan.  Olumsuz kişilerden uzak dur.
  3. Fiziksel sağlığını iyi yönet, iyi ye, iyi uyu.  Ruh ve beden sağlığın arasındaki dengeyi iyi kur.  Haftada bir masaj yaptırmanı şiddetle tavsiye ederim.  Masajın yararları sadece fiziksel değil, başkalarını önemsemek için önce kendini önemsemelisin.  
  4. Duygusal sağlığını iyi yönet.  Üzgünsen ağla, gözyaşları arındırıcıdır.  İnsanlar duygularını bastırıp dışa vurmadıklarında hissizleşiyor ve hasta oluyor.
  5. Manevi sağlığını iyi yönet.  İstersen dua et, istersen meditasyon yap; ruhsal bağlantını tekrardan kazanacağını göreceksin.
  6. Başkalarının sağlığını da iyi yönetmelisin.  Kendine özen göstererek, sadece hastalarına değil sınıf arkadaşlarına ve hocalarına da yardım etmiş olacaksın.  Çünkü onlar da yaralı.
  7. Kendini iyi hissettiğinde, hastaların gözüne tekrar bakmayı dene.   Onların acılarına tanıklık ettiğinde, gerçek samimiyeti de hissedeceksin.

İyi yolculuklar dilerim

Sevgiyle,

Pamela

(Kaynak: www.kevinmd.com'dan çeviren Medimagazin)

tıp eğitimi
Yorum (3)
Murat celikten
Gözün aydın pamela doktor olmaya başlıyorsun. Türkiyede Hepimizde oldu bu durum. Ama sizin ülkenizde yaşanması enteresan geldi bana. Zira bizde hekimlik mesleği yerlerde sürünmeye başladı. Veterinerlerin muayene enjeksiyon tedavi hizmetleri ülkemizde daha yüksektir pamela. Kedi köpek muayenesi 45 tl ise insan muayenesi 15.5 tl bizde pamela. O da sgk nın hastaneye ödediğidir pamela. Doktor muayene başına türkiyede 2-3 tl alır kamuda pamela. Tabi vatandaş önce bedava heryere muayene olmaya başlayıp şimdi 5-8 tl ye muayene olunca ne doktorun bir kıymeti kaldı ne de sağlığının pamela. Bizde eski mesleğimizi geri istiyoruz pamela. Kişi başı yılda 8 muayene düşüyor bizde pamela. Hele 18 yaş altı ve 65 yaş üstünde bi oranlar 2 ye 3 e katlanıyor pamela. Her hafta aynî hastayı görmek ne demek pamela òğrenirsin eğer türkiye de yabancı doktor olmayı kabul edersen. Tabi sana ülkendeki maaşın 5 te birini bile veremeyiz ama sizin ülkeden daha ucuz bir ülkeyiz. Pamela bizim ülkede olsan yol yakınken dön derdim ama sen bırakma devam et. Gözlerinden öperim. Annene babana selamlar.
34
Cevapla
aydin sinal
haber bana rahmetli anatomi hocam prof.ibrahim veli odar i hatirlatti.yil 1966 aütf sihhiye deki morfoloji binasi yeni acilmis,anatomi de sektio salonundayiz.her yirmi kisilik gruba bir kadavra ve bir ögretim üyesi var,ama ibrahim veli hocanin bulundugu kadavra basi full dolu olurdu,rus aksaniyla konustugu türkcesiyle yalniz anatomi dersi degil hayat derside verirdi.kadavra masasinda oturan hocanin yaninda devamli demli cay ve beyaz peynirli tost bulunur yanindaki basasistani alaadin agbiye not tuttururdu.ilk derste söylediklerini unutmam,kiz talabelere hitaben"hanimlar tip kadinlar icin degil,yuva kuramazsiniz,kurdugunuz yuva catirdar,cocugunuz olursa sizi tanimaz ömrünüzü heba etmeden baska meslege yönelin" demisti, yukardaki yazi bana ibrahim veli hocayi hatirlatti ruhu sad olsun,beni n.vagus sinirinin beyinden cikip sonlanacagi yere kadar sempatik ve parasimpatik fonksiyonlarini iyi takip edemedigim icin bütün vizeleri almama ragmen sene sonu sözlü imtihandan caktirip bir sene daha anatomi okutmasina ragmen yinede rahmetle anarim,gercek hocaydi.
17
Cevapla
Dr
Sadece ruhunuzu öldürdüğüne dua edin. Burada vücudunuzu da öldürüyorlar.
14
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir