Medimagazin logo

Tıp tarihinin en kapsamlı kitabı çıktı

Yurdakök: ''İki yıla yakın bir sürede yoğun çalışmalar sonucunda başarıya ulaşıldı; 297’si profesör, 129’u doçent olan 604 yazarın hazırladığı 5 bin 672 sayfalık anıtsal bir dev eser ortaya çıktı.''
Tıp tarihinin en kapsamlı kitabı çıktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Yurdakök Pediatri” adı verilen kitabının editörlüğünü yapan Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürü ve Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yurdakök, bilgi, emek ve zamanlarını paylaşan birbirinden değerli yazarların gayretleri olmasaydı böyle bir eserin ortaya çıkamayacağını belirtti.

Kitabın Türk Hekimliği için ‘Başyapıt’ (Opus Magnum) niteliğinde olduğunu ifade eden Yurdakök, “Hacettepe Üniversitesi’nde geçen yaşamım boyunca çok sayıda genel pediatri kitabının Türkçeye kazandırılmaları için çeviri editörü olarak çalıştım. Ancak en büyük arzum, bilgili ve deneyimli  hekimlerle Türkçe telif bir eser hazırlamaktı. İki yıla yakın bir sürede yoğun çalışmalar sonucunda başarıya ulaşıldı; 297’si profesör, 129’u doçent olan 604 yazarın hazırladığı 5 bin 672 sayfalık anıtsal bir dev eser ortaya çıktı. Yararlı olacağı umuduyla beğeninize sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Ocak 2017’de dört büyük cilt halinde yayınlanan eserde konular 753 bölümde ele alınmış, anlatıma yardımcı olunması amacıyla bin 728 tablo ve 2 bin 123 şekil eklenmiş. Eser bu haliyle yalnız pediatri alanında değil, tüm tıp alanlarında tıp tarihinde bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı ve en hacimli Türkçe tıp kitabı olarak gösteriliyor. 

kitap
pediatri
prof.dr.murat yurtkök
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir