Medimagazin logo

Ameliyathaneden canlı yayın

GATA’da düzenlenen bilimsel kongrede, kameralar yardımıyla ameliyathaneden eşzamanlı cerrahi müdahale sunumları yapıldı.
Kaynak: HÜRRİYET
Ameliyathaneden canlı yayın
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Vakfı tarafından düzenlenen ve iki gün süren “12. Canlı Cerrahi Günleri Bilimsel Programı”, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kameralar yardımıyla ameliyathaneden eşzamanlı cerrahi müdahale sunumlarının yapıldığı programa; GATA Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tbp. Tümamiral Hayati Bilgiç, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Murat Toprak ve Kongre Başkanı Prof. Tbp. Mustafa Gerek ile çok sayıda doktor ve akademisyen katıldı.

 

Deniz Kuvvetleri Bandosu’nun koro gösterisiyle başlayan programda, uzmanlar da Endoskopik Sinüs, Tiroid Cerrahisi, Akılcı İlaç Uygulamaları, Horlama ve Uyku Apnesi Cerrahisi, Tiroplasti gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu. Kongre Başkanı Gerek, yaptığı açılış konuşmasında, “Ülkemizde, belki de dünyada ilk kez farklı cerrahi müdahaleler; alanında deneyimli hocalarımızca ana bilim dalı ameliyahthanelerinde yapılacak ve bu müdahaleler salona yansıtılacak. Salonda bulunan uzmanlarımızca da yapılan müdahaleler anlatılarak, daha anlamlı kılınacak. Farklı cerrahi tekniklerin sunulduğu bu görsel ve eğitsel şölende, akademik bir ortam sağladık” diye konuştu.

ameliyathaneden
canlı
yayın
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir