Medimagazin logo

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Cevap Hakkı

Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Cevap Hakkı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“CEVAP HAKKI

Gazetenizin “http//www.medimagazin.com.tr” internet adresli sitesinde 25.06.2015 tarihinde “Hocalara acil servis nöbetinde yeni gelişme: Mail atan hocaya maaş kesme cezası” başlığı altında Üniversitemiz aleyhine yapılan yayımla ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki düzeltme ve açıklamaların yapılması Rektörlüğümüzce gerekli görülmüştür.

 

Yukarıda belirtilen yazı içeriğinde; “acil servis nöbetleri ile ilgili görüşme yapmak amacıyla aynı fakültede görev yapan meslektaşlarını elektronik posta aracılığıyla Rektörlük önüne davet eden Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Özge Saraçlı’ya maaş kesme cezası verildi.” İfadelerine yer verilmiştir. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Üniversitemizde görevli adı geçen öğretim üyesi hakkında devam eden disiplin soruşturması olmakla birlikte henüz ilgiliye verilmiş bir ceza bulunmamaktadır. Mevcut yanlış haberin evrensel hukuk ilkesi olan “Soruşturmanın gizliliği” ilkesine de aykırılık teşkil ettiği açıktır. Ortada henüz adı geçen öğretim üyesine verilen bir cezanın olmadığı göz önüne alındığında haber amacının dışında yayın yapılarak Kurumumuz hukuka aykırı bir işlem tesis etmekle itham altına alınmak istenmiştir.

 

Üniversitemizce tesis edilen işlemler hukukun temel ilkelerine dikkat edilmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle yazı içeriğinde yer aldığı üzere Kurumumuzda görevli yardımcı doçent kadrosunda çalışan öğretim üyelerine baskı yapıldığına dair ithamlar halkın gözünde Üniversitemizi itibarsızlaştırmaya yönelik olup haksız ve hukuki mesnetten yoksundur.

 

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.”

 

Prof.Dr.Mahmut Özer

Rektör

bülent
ecevit
üniversitesi'nden
cevap
hakkı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir