Medimagazin logo

En çok klinik araştırmasını hangi üniversiteler yaptı?

'The Impact and Value of Clinical Research in Turkey' raporunda Türkiye genelinde klinik araştırması yapan 400 merkez toplamında en çok araştırma yapılan merkezler bellirlendi
Kaynak: İHA
En çok klinik araştırmasını hangi üniversiteler yaptı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

EDİRNE - Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ve IQVIA işbirliği ile hazırlanan araştırma kapsamında raporda ilk üç sırada; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yer aldı.

Trakya Üniversitesi ise listede 4. sırada yer buldu. Başarıya ilişkin değerlendirme yapan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Çiçin, klinik araştırma merkezlerinden elde edilen veriler doğrultusunda 100 sayfayı aşan bir rapor hazırlandığını ve devamında bir çalıştay düzenlendiğini belirtti.

Türkiye genelinde klinik araştırma yapan 400 merkez arasında dördüncülüğün oldukça önemli bir başarı olduğunun altını çizen Çiçin, başarıya giden yolu şu sözlerle ifade etti: “Türkiye’de klinik araştırma yapan araştırıcı firmalar kendi datalarını topladı ve araştırıcı firmanın elde ettiği sonuç doğrultusunda üniversitemiz tıp fakültesinin, en çok araştırma yapan dördüncü üniversite olduğu tespit edildi. Türkiye’de klinik araştırmanın yapıldığı yaklaşık 400 merkez var. Birçok köklü üniversiteyi geride bırakmamız başarıyı daha da özel kılıyor. Tıbbi Onkoloji Kliniği’ndeki yoğunluk, bu başarının önemli bir parçası” dedi.

Söz konusu raporun Araştırıcı İlaç Firmaları Derneği tarafından ilgili kamu literatürlerine de sunulacağını ifade eden Prof. Dr. İrfan Çiçin, asıl amacın Türkiye’de klinik araştırmaların durum tespitinin yapılarak Sağlık Bakanlığı, YÖK gibi kurumlara bildirilmek suretiyle klinik çalışmaların artırılmasına yönelik aksiyonların sağlanması olduğunu belirti.

Klinik araştırmalarına yönelik stratejik planların Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Planı’nda yer aldığı bilgisini kaydeden Çiçin, “Çalışmanın ana amaçlarından biri de Türkiye’de klinik araştırmaların hızlandırılması, çoğaltılması yönündeki aksiyonlara bir katkıda bulunmak. Klinik araştırmalar konusunda fikir liderliği yapan karakterler var. Bizi de o grupta gördükleri için bu raporu hazırlama sürecinde fikirlerimizi aldılar” dedi.

aifd
iqvia
hacettepe universitesi tip fakultesi
ege universitesi tip fakultesi
istanbul universitesi cerrahpasa tip fakultesi
prof. dr. irfan cicin
Yorum (2)
Drhouse
Bu veriler ne yazıkki gerçeği yansıtmamakta. Onkolojide ilaç araştırmaları firmalar tarafından belli bazı özel sebepler nedeniyle belli hekimlerle yapılmaktadır!!!
10
Cevapla
Sensational author
F Irma desteksiz siralama yapilsa utanirlarmi acaba birileri.yada 2kere 2 kac eder diye sorsam sana kac lazim derler mi.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir