Medimagazin logo

Hangi üniversiteye ne kadar “hoca farkı” aktarılacak?

Torba yasaya konan geçici madde ile üniversitelere yapılacak Tam Gün desteğinin 447 milyon TL olduğu tespit edildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hangi üniversiteye ne kadar “hoca farkı” aktarılacak?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA- Tam Gün Yasası ile öğretim üyelerinin özel muayene ücretlerinin kaldırılması nedeniyle gelir kaybına uğrayan üniversite hastanelerine bu gelir Torba Yasaya konuşlan bir madde ile telafi edilecek. Tam Gün Kanunu dolayısıyla mali destek sağlamak üzere yapılan düzenleme sonucunda yaklaşık 447 milyon TL,  hizmet geliri kaydı yapılmak suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden devlet tarafından üniversitelere ödenecek.

 

Torba Yasada yapılan düzenlemeye göre üniversite hastanelerine asgari  2010 yılında gerçekleşen toplam gelirlerinin %10 veya 2010 yılı mesai dışı gelirlerinin deflatör yani beklenen enflasyon oranı kadar artırılmış tutarı 2011 yılında her ayın en geç 15’ine kadar eşit taksitler halinde ödenecek. SGK tarafından yapılacak söz konusu hazine yardımları hizmet geliri olarak sayılacağından bu tutardan ek ödemede dağıtılabilecek. Ek ödemelerin nasıl dağıtılacağına ise üniversite yönetimleri karar verecek.

 

Bu düzenleme ile Sağlık Bakanlığı üniversitelerin mali sürdürülebilirliğinin sekteye uğramasının önüne geçilerek gelir -  gider dengesinin sağlanacağını öngörüyor.

 

On iki aylık taksitlerle yapılacak kaynak aktarımının ilk üç aylık bölümü olan 111 milyon 750 bin TL’si ayın 15’inden önce SGK tarafından ödenecek.

 

Torba kanunla üniversitelere aktarılacak kaynak miktarı:

 

hangi
üniversiteye
ne
kadar
“hoca
farkı”
aktarılacak?
Yorum (3)
Dr Hakan
Her ne kadar ek ödeme dağıtılacak deniyorsa da inanmayın, bu paralar kurumun ihtiyaçları için verilen bir para. Başlık da yanlış olmuş. Başlığı gören de sanacak ki para hocalara aktarılacak. "mali sürdürülebilirliğinin sekteye uğramasının önüne geçilerek gelir - gider dengesinin sağlanacağını" cümlesindeki iş için harcanacak bir para...
0
Cevapla
ha
Sayın hükümet yetkilileri 2011 genel seçimlerine kadar ıkının biraz, zaten bu kabızlıkla ancak seçime kadar kurtarırsınız. Seçimden sonra size oy atacakların oylarına pek ihtiyacınız kalmadığı için sevk zincirini dayayacaksınız gitsin; günlük yaşayan halkımıza müstahak oldukları sevk zincirinden sonra sevksiz hastaneye gelenleri sevecekler. neyysse hayırlı günler
0
Cevapla
Mahmut gökdemir
Vakıf Üniversitelerine bağlı Tıp Fakültelerine herhangi bir kaynak aktarılmamış. Eşitsiz ve var olma şansını ortadan kaldırmaya yönelik gibi görünüyor. Düzeltileceğini ümit ediyoruz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir