Medimagazin logo

İnönü Tıp'ta şok ayrılık!

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM)’nin başarılı hekim ve öğretim üyelerinden Kardiyolog Prof.Dr. Ramazan Özdemir, İnönü Üniversitesi’nden ayrılıyor.
Kaynak: http://malatyahaber.com/
İnönü Tıp'ta şok ayrılık!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Turgut Özal Tıp Merkezi’ni “marka” yapan isimlerin başında gelen, üniversiteye, tıp fakültesine ve tıp merkezine büyük katkılar sağlayan, hekimliği ve halkla ilişkilerindeki başarısıyla Malatya’nın sevilen isimlerinden biri olan Prof.Dr. Ramazan Özdemir, yaklaşık 27 yıl süreyle çalıştığı İnönü Üniversitesi’nden ayrılma kararı aldı.

malatyahaber.com'da yer alan haberde Prof.Dr. Özdemir’in İstanbul’daki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğretim üyesi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı olarak geçeceği, bu hafta içerisinde de İnönü Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılacağı, önümüzdeki hafta İstanbul’daki görevine başlayacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2014 yılında ayrılan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı hemşehrimiz Prof.Dr. Nurzat Elmalı’nın da öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yaptığı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçen Prof.Dr. Ramazan Özdemir’in, önümüzdeki günlerde bir basın toplantısıyla Malatya kamuoyuna veda edeceği öğrenildi.

Prof.Dr. Ramazan Özdemir’in ayrılma kararı Malatya’da üzüntü yarattı.

PROF.DR. RAMAZAN ÖZDEMİR KİMDİR?
28 Kasım 1964’te Malatya’nın Pütürge ilçesinde doğdu.
1975 yılında İlköğrenimini Cengiz Topel İlkokulu’nda,
1978 -1982 yılında Orta ve lise öğrenimini Malatya Fatih Lisesi’nde tamamladı.
1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı yıl İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalında asistan olarak göreve başladı.
1991 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalını dereceyle kazandı.
1992 yılında İstanbul Haydarpaşa Kardiyoloji Anabilim Dalını kazandı.
1993 yılında kısa dönem askerlik görevini Erzurum Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’nde tamamladı.
1993 yılında, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nı kazandı.
1995-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi’nde Girişimsel Kardiyoloji alanında ihtisas yaptı.
1996 yılında İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalına Yrd. Doç. olarak atandı.
1997 yılında bir süre Başhekim Yrd. olarak görev yaptı ve aynı dönemde Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniği Anjiyo Laboratuarı’nın kurulmasında aktif rol aldı.
1999 yılında Doçent ünvanını aldı.
1999-2001 yılında İnönü Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı.
2005 yılında Profesör ünvanını aldı.
Değişik tarihlerde kısa süreli Almanya Bremen Oldenburg Hastanesi Kardiyoloji Kliniği ve Hollanda Utrech Alexander Hospital Kardiyoloji Kliniği’nde Girişimsel Kardiyoloji alanında çalıştı.
2005-2008 yılları arasında Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
2008 yılında Türk Kardiyoloji Derneği Girişimsel Çalışma Grubu Başkanlığı’na seçildi.
Alanı ile ilgili Ulusal ve Uluslararası 100’ün üzerinde makale ve bildirisi mevcuttur.
Klinik Kardiyoloji ve Farmakoloji, Girişimsel Kardiyoloji kitaplarında bölüm yazarlığı yaptı.
Kardiyoloji Network, Kardiyoloji Seminerleri, Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi, Girişimsel Kardiyoloji, Anadolu Kardiyoloji Dergilerinde Bilimsel Danışmanlık yapmaktadır.
Türk Kardiyoloji Derneği, Avrupa Kardiyoloji Derneği, Türk Tabipler Birliği’ne üyedir.
2004-2006 yılları arasında Malatyaspor’da Basın Sözcüsü olarak görev aldı.
Sonraki yıllarda İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan son olarak Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Türk Kardiyoloji Derneği yönetim kuruluğu üyeliği görevini yürütmekte olan Prof. Dr. Ramazan Özdemir, evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

malatya
inönü tıp
prof.dr. ramazan özdemir
i̇nönü üniversitesi
Yorum (5)
Frankie Bellevan
Ramazan hoca'nın fotoğrafı Cüneyt Arkın'ı ( Fahrettin Cüreklibatur , 40'lı yaşlar ) aratmamış.. Yolu her zaman açık olsun... .
38
Cevapla
Kamil Ömür
a) Döner sermaye ödemeleri düştü b) Yeter artık bu kadar Malatya İstanbul beni bekler c) Çocuklar üniversiteye başlayacak d) Hepsi
43
Cevapla
Murat celikten
Daha durun bu başlangıç. Şehir hastaneleri açılsın ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine verilsin sonra görün yaprak dökümünü. Personel sayıları 2 katına çıkıyor ama hasta sayısı aynı. Nasıl döner dağıtacak? Uzman hekimlere az paraya biraz sabır gösterin 5-10 yıla yuvarlana yuvarlana doçent olursunuz yaklaşımı olacak. 2. Basamakta dönerler daha iyi hâle geldi. Eğitim hastanelerinde yeni bir dòner sermaye yònetmeliğine gerek var. Garip bir şekilde eğitim hastanelerinde çalışan hekimler şehir hastanesine geçmek istemezken 5. Ve 6. Bölgede hekimler biz hemen gelelim istiyorlar. Bence de 5. Ve 6. Bölge hekimlerine şans tanînmalı ama ülkemizin "çarpık kamu hekimi dağıtım politikaları "nedeniyle bu da mümkün olmuyor. 6. Bölgedeki hekimi alırsa yerine birini doldurabilmek zor oluyor. Kalıcılığı olmuyor. Bu saçmalıkların bir çok çozüm yöntemi var ama artık bakanlıkta herkes etrafa at gözlüğüyle bakar olduğundan çözüm bulunamıyor. Mevcut cemaat yapılanması nedeniyle sağlık bakanlığında yönetim ve bürokrasi tabakasına kalifiye kişiler gelmek istemiyor ve de getirilmiyor. Sağda solda fetö arıyorlar komedi gibi. Netekim sağlık bakanlığınında durumu ülkeden farksız. Vizyon bitti harç bitti yapı paydos. 1 adım sağlık politikasında ilerleme yok.
29
Cevapla
Osman D
Doğu illerimizin makus kaderidir bu. Buralarda bir süre çalışan insanlar, çocukları büyüyüp, ihtiyaçlar çeşitlenince ister istemez ayrılmak zorunda kalırlar. İnönü Üniversitesi, yüksek döner sermaye katkı payı ödemeleri, öğretim üyelerine sunduğu lojman gibi güzel sosyal imkanları ile bu döngüyü bir miktar kırmıştı. Zaten belki de bu nedenlerle hocamız oldukça uzun bir süre görev yapmış. Artık bu zamandan sora da kararına saygı duymak gerekli. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.
18
Cevapla
emmi
batıya gelince en uyduruk şeylerden mahkemelerde çürütülmüyorsun, yolda %10 hız sınırını 11 aşınca trafik cezası yemiyorsun,eşinin de arabası varsa kimse umursamıyor-arabanı hasetten çizen olmuyor.küçük yerin dedikodusundan kurtulamıyorsun.. büyüklerimiz boşuna mı demiş:BOĞULACAKSAN BÜYÜK DENİZDE BOĞUL..Ağabey hoşgeldin..
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir