Medimagazin logo

Rektör: Doçentlik jürilerinde de sorun var

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin, "Beklenmedik insanların beklenmedik başarıları ortaya çıktı.
Rektör: Doçentlik jürilerinde de sorun var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin, "Beklenmedik insanların beklenmedik başarıları ortaya çıktı. Defalarca yabancı dil sınavına girmiş 25-30 puanın üzerine çıkamayanlar bir bakıyorsunuz sınavdan 80 almış. Bunun sorgulanması lazım. ya yerine birini soktular ya sorular verildi ya kulaklık sistemiyle çalıştılar." dedi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yükseköğrenim açısından paralel yapılanmanın merkez üslerinden birinin Konya ve Selçuk Üniversitesi olduğunu belirtti.

Paralel yapının, üniversiteyi hem diğer kurumlara hem de milli eğitime bağlı eğitim kurumlarına akademisyen ve öğretmen yetiştirmek için kullandıklarını, yurt dışına gidecek elemanları buradan geçirdiklerini ifade eden Şahin, bu yapının özellikle lisansüstü eğitimde önemli bir üs olarak SÜ'yü kullandıklarını bildirdi.

"OHAL devam ettiği sürece temizlik sürecek"

Şahin, akademik kadroda da bu yapıya müntesip çok sayıda öğretim üyesi bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Rektör yardımcılığı yaptığımız süre boyunca bu çalışmalar sürdü ve ilgili yerlere hep bunu anlattık ama o dönemin mevzuatı ve yasaları gereği çok da bir şey yapılamadı. Bir rektör yardımcısının yapacağı şeyler sınırlıdır ama biz bu yapıyı sürekli anlattık. Gelinen noktada belki de Türkiye'deki en kapsamlı çalışmayı yaptık. Bizim listemizle devletin kurumlarından gelen liste örtüşüyor. Bunu yaparken sadece kendi gözlemlerimizle hareket etme gibi şansımız yok. Devletin çeşitli kurumlarından gelen bilgi ve belgeler var. Bunları değerlendirdik. Bunlar çoğunlukla gözlemlerimizle örtüşüyor."

"Şu ana kadar 240 akademisyeni açığa aldık. 32 şirket personelini de işten çıkardık. Toplamda 272 kişi. OHAL devam ettiği sürece temizlik sürecek." ifadesini kullanan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: 

YÖK'ten bize '5 Ağustos'a kadar işlemlerin yapılması ve bildirilmesi' şeklinde bir yazı gelmişti. Tabi 40 yıllık organizasyon. Elinizle koymuş gibi çekip çıkaramazsınız. Bu nedenle belki açığa aldıklarımızın içinde çeşitli görüntülerde bulundukları için fotoğraf karelerine girdikleri için listelere girmiş insanlar olabilir. Çocuğu bunların okullarında okuduğu için listede olanlar olabilir. Ev kredisi çekmiş, bunlara hizmet etmiş bir bankadan, listeye girmiş olabilirler. Bunların ayıklanması gerekiyor."

Şahin, süreci hızlı götürmek adına 10 komisyon oluşturduklarını, gerçekten bu yapıyla bağlantısı olmayan, yürekten inanmayan ya da 17-25 Aralık'tan sonra nedamet duymuş insanlar varsa bunların görevine iadesi için gerekeni yapacaklarını vurguladı.

"Beklenmedik insanların beklenmedik başarıları ortaya çıktı"

Şahin, değerlendirmelerine şöyle sürdürdü: 

"16 bine yakın kişi buradan eğitim almış ama bunun istismarı son 4-5 yılda arttı. Daha önce eğitim alanları zan altında bırakacak açıklamalar yapmaktan kaçınmamız gerekiyor. Buna çok dikkat ediyoruz. Özellikle darbenin hemen akabinde tutuklanan, gözaltına alınan rütbeli askerler ve yargı mensuplarından bin 100 kişinin SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünden yüksek lisans yapmış olduğunu tespit ettik. Gerçek manada lisansüstü eğitim alan birçok öğrenciye sağlanmayan kolaylıklar bunlara sağlanıyor. Devam mecburiyeti aranmıyor, başka şeyler de var. Beklenmedik insanların beklenmedik başarıları ortaya çıktı. Defalarca yabancı dil sınavına girmiş 25-30 puanın üzerine çıkamayanlar bir bakıyorsunuz sınavdan 80 almış. Bunun sorgulanması lazım. ya yerine birini soktular ya sorular verildi ya kulaklık sistemiyle çalıştılar. Aynı şekilde Selçuk Üniversitesine akademisyen alırken jürilerin oluşturulmasında yanlışlıklar yapıldı. Şahit olmadık ama almak istedikleri isimlere soruların verildiği yönünde güçlü bir kanaatimiz var. Bu yapılan haksızlıktır. Elimizde yeterli sayıda akademik kadro var. Hızlı bir şekilde kadro ilanlarımızı yapacağız. YÖK'ten taleplerimiz var. Önümüzdeki iki aylık süreç içerisinde eğitim öğretimimizi aksatacak boşluk oluşmaması için gereken her türlü tedbiri alacağız."
 

selçuk üniversitesi
ohal
yabancı dil
doçentlik jürileri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir