Medimagazin logo

Tıp Fakültesi Dekanı sosyal medyadaki bu paylaşımından dolayı istifa etti!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanlığı karşılama törenindeki askerlerle ilgili sosyal medyada yayımladığı ve daha sonra kaldırdığı paylaşımına ilişkin değerlendirme ve tepkiler nedeniyle dekanlık görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Tıp Fakültesi Dekanı sosyal medyadaki bu paylaşımından dolayı istifa etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

DENİZLİ-Herken yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medya paylaşımının kastının dışında değerlendirildiğini belirterek, "Düşünce dünyamın yazılı ve görsel medyada yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve T.C. Devleti'nin temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez" ifadesini kullandı.

Herken, görev süresince PAÜ'de tıp eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik bir çok yeniliğe imza attıklarını, bu çalışmalarının ve yaptıkları ilklerin yerine bir sosyal medya paylaşımıyla anılmaktan üzüntü duyduğunu belirtti.

 



Prof. Dr. Herken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Düşünce dünyamın yazılı ve görsel medyada yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve T.C. Devleti'nin temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez. Bu tweeti paylaşırken amacım medyaya yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Cumhurbaşkanımızın makamını itibarsızlaştırmak olmadığı gibi mensubu olmaktan gurur duyduğumuzun milletimiz ve şanlı tarihimizle de alay etmek değildir."

Paylaştığı tweetin PAÜ'de rektör seçimlerini etkilemeye yönelik malzeme yapıldığını savunan Herken, açıklamasını "Sorumluluk gereği şahsım üzerinden üniversitemizin hedef gösterilmemesi ve başka gayelere hizmet etmemesi adına dekanlık görevinden ayrılıyorum. Çalışmalarıma psikiyatri kliniği öğretim üyesi olarak devam edeceğim" ifadeleriyle tamamladı.

tıp
fakültesi
dekanı
sosyal
medyadaki
paylaşımından
dolayı
istifa
etti!
Yorum (13)
hbö
tarihimizde böyle bir askeri kıyafet varsa ( ki olabilir, neden olmasın?? ), bu takdirde sn dekan abesle iştigal etmiş demektir.
0
Cevapla
Dr erhan
Ben bu sitede herkesin kendi ismiyle yorum yazmasını isterdim. Aksi takdirde faydalı olmayacağını söylerdim. Sözlerimi geri alıyorum.
0
Cevapla
düğme
Ülkemizdeki en büyük sorun herkesin her konuda fikir yürütmesi yorum yapması müdahil olmasıdır. Bir tıp fakültesi dekanı işi gücü bırakıp bu tip siyasi-magazin konulara kafa yorabiliyorsa! Lütfen herkes işiyle uğraşsın
0
Cevapla
Osman D
Hocanın yaptığı tam işgüzarlık. Yahu hocam sen tarihçi değilsin, modacı değilsin. Dahası, kaybedecek bir şeyi olmayan eli cebinde gezen vatandaş hiç değilsin. Bir Tıp profesörüsün, dekansın, makam-mevkii sahibi adamsın. Cumhurbaşkanlığı tören kıyafetinin nasıl olduğundan sana ne? Rektörlerimizin artık Sn. Cumhurbaşkanının gözünün içine baktıklarını bilmiyor musun? Öyle tweeti atarsan ertesi gün rektör beyden lafı duyacağını da tahmin etmeliydin. Laf olsun diye attığın bir uyduruk tweet yüzünden durup dururken koltuğundan oldun. Ne diyelim? Sağlık olsun.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Dekanın istifası isabet olmuş. Kişiler taşıdığı makam ve mevkinin ciddiyetine uygun fikirler beyan etmeli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir