Medimagazin logo

Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde 'sözleşmeli hoca' dönemi

YÖK tarafından 1 Ocak 2018'den itibaren devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentlerin, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilmesi kararlaştırıldı
Tıp ve diş hekimliği fakültelerinde 'sözleşmeli hoca' dönemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tıp ve diş hekimliği fakültelerinde sözleşmeli öğretim üyesi çalıştırılabilmesine yönelik YÖK, Maliye Bakanlığının görüşünü de alarak usul ve esasları belirledi. 

Buna göre, devlet ve vakıf dahil üniversite kadrosunda bulunmayan profesör ve doçentler, ihtiyaç duyulan alanlarda tıp ve diş hekimliği fakültelerinde artık sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışabilecek. İhtiyaç, ilgili fakülte kurulunca belirlenecek ve üniversite yönetim kurulu tarafından karara bağlanacak.

Ücret 15 katına kadar artırılabilecek

Üniversitede sözleşmeli çalışacak profesör ve doçentler, her türlü eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinde de bulunabilecek.

Sözleşmeli öğretim üyelerine, ek ders ücretinin 10 katına kadar saatlik ücret ödenebilecek. Özellik arz eden işler için YÖK kararıyla ücret 15 katına kadar artırılabilecek.

Ödemeler, özel bütçeden yapılacak. Sözleşmeler, YÖK'ün onayıyla en fazla bir yıllık olacak. İki aydan kısa süreli sözleşmeler üniversite yönetim kurulu kararıyla yapılabilecek.

Sözleşmeli öğretim üyelerine ilişkin usul ve esaslar, 1 Ocak 2018'den itibaren geçerli olacak.

tip
dis hekimligi
sozlesmeli ogretim uyesi
Yorum (6)
Yemrey
Küstürülen hocaları parayla geri döndürebileceklerini sanıyorlar. Mesele sadece para değil. İlim saygı görmediği yerden kaçar (İbn-i Sina)
17
Cevapla
Fikret Erbilen
Nispeten kaliteli olan tıp eğitimi de çocuk oyuncağına çevrildi. Lise ayarında ki paralı tıp fakültelerinde doktorculuk oynanıyor. Yazık bu ülkenin geleceğine yazık
21
Cevapla
mehmet ince
Ortalık çakma içi boş prof. ve doç.kaynıyor.Bunlarda piyasada aç kalınca güya çok becerikli oldukları için ,bir tür besleme yöntemi.Gerçekten ilçe özel hastanelerinde çalışan prof ve doç lar var yahu ...Halkımın ayağına hizmet...
31
Cevapla
DR
Esasında tüm öğretim üyeleri sözleşmeli olmalı.ÜNİVERSİTE HASTANELERİ SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLANMALI...
10
Cevapla
Hakan
Üniversite dışında akademik ünvanların kullanımı olmamalı Piyasada hekimlik yaparken Prof da ne demek? sen hastaya ders mi anlatıyorsun hekimlik mi yapıyorsun Doç ve Prof kadroları üniversite dışında olmamalı Haa, bu adamlarda piyasada para kazanmak zorunda kalmamalı e bizde dünyaya 1 kere geldik, bu kadar çalışmanın karşılığı izin versinler de maddi kaygılarımız olmasın 15 kat değil gerekirse 20 kat olsun, ancak üniversitede olsun akademik şartları olsun 2 yıl üst üste akademik kriterleri karşılamayanın sözleşmesi son bulsun, bilim üretemeyen üniversitede durmasın dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok, amerikan düzenini alın getirin hocalık üniversitede ve sözleşmeli bilim üretemeyenin işine son, çıksın piyasada çalışsın, bilim üretebilen de ev kirasını çocuğun okul parasını düşünmesin, emlakçılık mı yapsam pastacılık mı yapsam diye düşünmesin üNİVERSİTE DIŞINDA ÜNVAN KULLANMAYA SON BİLİM ÜRETEMEYENİN İŞİNE SON İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN HOCAYA DÜZGÜN PARA
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir