Medimagazin logo

TUS'taki yüzde 100'lük kontenjan artışı dekanı sevindirdi

2015 yılı sonbahar döneminde Tıpta Uzmanlık Eğitimi kapsamında Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsis edilen Araştırma Görevlisi kadroları belirlendi. T.C. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilan edilen kontenjanlar kapsamında BEÜ Tıp Fakültesi için 27 Anabilim Dalı’nda 44’ü genel kontenjan ve 8’i yabancı uyruklu olmak üzere 52 Araştırma Görevlisi kadrosu tahsis edildi. Geçmiş dönemlerle karşılaştırıldığında Araştırma Görevlisi kadrolarındaki yaklaşık %100 lük bir artış gerçekleşti. Sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir rol üstlenen Araştırma Görevlilerine yönelik kadrolarda yaşanan sıkıntılar dikkate alındığında söz konusu artışın daha da anlamlı hale geldiği belirtildi.
TUS'taki yüzde 100'lük kontenjan artışı dekanı sevindirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Taner Bayraktaroğlu “Daha önceki dönemlerde Tıpta Uzmanlık Eğitimi kapsamında Üniversitemize tahsis edilen kadrolar 2014 İlkbahar döneminde 27, 2014 Sonbahar döneminde 28, 2015 İlkbahar döneminde 25 iken Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavı kapsamında yaklaşık %100 lük bir artışla 52’ye yükselmiş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Araştırma Görevlisi kadroları ile ilgili taleplerimizi duyarlılıkla ele alan ve kadro tahsis sürecini yakından izleyerek bizlere destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'e çok teşekkür ediyorum. Uzun zamandır böyle bir desteğe ihtiyacımız vardı ve bunun sağlanmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz." dedi.


Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise değerlendirmesinde tüm zorluklara rağmen vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Sağlık hizmeti üretimindeki tüm zorluklara rağmen vatandaşlarımıza nitelikli ve kapsamlı sağlık hizmeti sunmayı hedeflemiş olan üniversitemiz özellikle son yıllarda her geçen gün kapasitesini artırarak ve imkanlarını sürekli iyileştirerek sadece Zonguldak'ın değil aynı zamanda Batı Karadeniz Bölgesinin de önemli bir sağlık hizmeti sunucusu haline gelmiştir. Bu bağlamda Tıpta Uzmanlık Eğitimi hem kaliteli bir eğitim sunan Tıp Fakültemiz aracılığıyla ülkemizin uzman ihtiyacını karşılamada önemli bir işlev görürken hem de Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezimizde sunulan sağlık hizmetinin kalitesinde önemli bir etkiye ve katkıya sahiptir. Son yıllarda Tıp Fakültelerimizin asistan kadroları talebi ile sunulan arz arasındaki uyumsuzluklar, doğal olarak üniversite hastanelerinin sağlık hizmeti üretimi ve niteliğini etkilemektedir. Uzun zamandır Tıp Fakültesi Anabilim Dallarımızın asistan ihtiyaçlarını karşılamak için çabalıyorduk. Bu çerçevede Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) kapsamında tahsis edilen araştırma görevlisi kadrolarında daha önceki dönemlere göre yaklaşık %100 lük bir artışı sağlamış olmaktan çok mutluyum. Bu süreçte desteklerini esirmeyen Yükseköğretim Kuruluna ve Sağlık Bakanlığına şükranlarımı sunuyorum. Üniversitemizi tercih edecek Araştırma Görevlisi arkadaşlarıma şimdiden hoş geldiniz diyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

tus'taki
yüzde
100'lük
kontenjan
artışı
dekanı
sevindirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir