Medimagazin logo

YÖK, paralel tasviye için bugün toplanıyor

Toplantı, YÖK Konferans Salonu'nda yapılacak
YÖK, paralel tasviye için bugün toplanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, bütün devlet ve üniversite rektörlerinin yarın acil toplantıya çağırdı.

Açılış kısmının basına açık olacağı toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyle:

“YÖK Başkanı Saraç başkanlığında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu'nda 18.07.2016'da saat 14:00'te düzenlenecek olan toplantıda millet iradesine ve demokrasiye yönelik düzenlenen darbe girişimi görüşülerek paralel devlet yapılanmasına ilişkin yükseköğretim kurumlarında şimdiye kadar alınan önlemler ve kararlar masaya yatırılacak, akademik camianın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımlar etraflıca görüşülecektir.”
 

darbe girişimi
yök
rektör
Yorum (1)
Osman D
17-25 Eylül olaylarına kadar paralelciler üniversitelerde cirit atıyorlardı. Onlardan şefaat almadan kadro almak da neredeyse inkansızdı. Bu olaylardan sonra, üniversitedeki paralelcilerin hızı biraz kesildi. Sn.Cumhurbaşkanı'nın mücadelesi ile yeni kadro verilmez oldu, yönetim görevlerinden alındılar belki. Ancak neredeyse hemen hepisi eski akademik kadrolarını muhafaza ettiler, görevlerine devam ettiler. Bunun ne denli yanlış olduğu geçtiğimiz gün yaşadığımız darbe girişimi ile ortaya çıktı. Ben, kendi adıma Sn. Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetten, İçişleri Bakanlığı, TSK ve Adalet Bakanlıklarında gösterdikleri paralelcileri temizleme hassasiyetini üniversitelerde de göstermelerini bekliyorum. Emin olsunlar ki üniversitedekiler de en az diğer kurumlardakiler kadar tehlikeli ve acımasızlar.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir