Medimagazin logo

YÖK'ten rektörlere 'FETÖ ile mücadele' talimatı

YÖK, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.
YÖK'ten rektörlere 'FETÖ ile mücadele' talimatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tüm rektörlerden üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini talep etti.

YÖK'ten yapılan açıklamada, tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerine konuya ilişkin yazı gönderildiği bildirildi. 

Yazıda, FETÖ/PDY terör örgütüne destek ya da yardımcı olduğundan şüphelenilen personele daha önceden de talep edildiği üzere derhal işlem yapılmasının istendiği, ayrıca bu kişilerin yükseköğretim kurumlarında yönetimsel zafiyet oluşturabilecek bir mevkide görev yapıyor iseler, beklemeksizin görevden alınmasının talep edildiği aktarıldı. 

Yazıda, "Paralel Devlet Yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan üniversitenizdeki rektör yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdürleri, bölüm başkanları, şube müdürü ve daha üst görevde bulunan yöneticiler ile öğretim elemanı (yabancı uyruklular dahil) ve diğer çalışanların durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılması ve sonucundan 5 Ağustos 2016'ya kadar Başkanlığımıza bilgi verilmesini önemle rica ederiz." ifadeleri kaydedildi.

"Akademisyenlerin yurt dışı görevlendirmeleri durduruldu"

YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelere konu hakkında bir yazı gönderildiği bildirildi. 

Yazıda, "İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildiği bildirildi. 

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB'in onayından geçtiği aktarıldı. 

yuksekogretim kurulu
feto
Yorum (1)
Frankie Bellevan
Şöyle hepiniz yola gelin ki ; Bu ülke artık 40-50 yıllık İslam Kisvesi altında saf insanları kandıran Pazarlıkçı İhanet Çetesinin ipoteğinden , modası geçmiş bu projeden , artık kaldırılamaz duruma gelmiş bu yükten tamamen kurtulsun.. Aklı olan da artık bunlardan uzak dursun... Ayrıcalıklar , Torpiller , Hileli Sınavlar bitti... Biraz da bunlar normal vatandaş gibi yaşamaya alışsın , onların (bizlerin) çektikleri sıkıntıları biraz da bunlar çeksin...
13
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir