Medimagazin logo

Afyonkarahisar'da hastane yöneticileri toplandı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı ilçe devlet hastaneleri yöneticileri ve Dinar ilçe protokolü üyeleri düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.
Afyonkarahisar'da hastane yöneticileri toplandı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hastanelerin sorunları ve gelecekteki devlet hastanelerinin durumlarının ne olacağı konuşulan toplantıda hastane yöneticileri kendi hastaneleri tanıtıcı bilgiler verdi. Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın da katıldığı toplantıda, Yeni Dinar Devlet Hastanesi'nin son durumu gündeme geldi. Başkan Acar, yeni hastane için belediyeye ait olan otogarı da Sağlık Bakanlığı'na devredebileceklerini, yeni binanın 250 yataklı bir hastane olmasının çok daha iyi olacağını belirtti.

Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, özel sektörde olduğu gibi hızlı adımlar atmak için Kamu Hastaneleri Birliği'nin kurulduğunu söyledi. Önceden Dinar’a personel gönderileceği zaman valiliğe yazı gönderildiğini anlatan Erenoğlu "Şimdi ise, böyle bir şey yok, artık elimiz çok güçlendi. Afyon’a ilk geldiğimizde hızlı adımlar atabildik. Hastanelerin sorunlarını kısa sürede çözdük. Bu bölgede 4 tane ilçe var. Bu ilçelere ne yapabiliriz, hastanelerin ihtiyaçları nelerdir gibi konuları araştıracağız. Alımları toplu olarak yapıyoruz. Bütün hastanelerin ihtiyaçları toplu yapılıyor. Çünkü bu sistemde mallar çok daha ucuza alınılabiliyor” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula ise hastane yöneticilerine yönelik yaptığı konuşmada, insanın birinci önceliğinin yaşam olduğunu söyledi. Kula "İlk önce can sağ olacak. Diğer hizmetler her zaman yapılabilir. Sağlık sektöründe son yıllarda büyük gelişmeler oldu. Dışarıdan sağlık turizmi bile gelişmeye başladı. Ortak görevimiz vatandaşlara hizmettir. Gün geçtikçe sağlık hizmetleri çok daha iyiye gidiyor” dedi.

YENİ HASTANE YAPIMI İÇİN YER VERDİK
Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise yaptığı konuşmda, sağlık hizmetlerinde yeni sistemi beğendiğini, devlet hastanelerinin özel hastaneler gibi çalışacağını ve sağlık anlamında her şeyin çok daha güzel olacağını ifade etti. Acar şunları söyledi;
“Dinar ilçesi 54 köyü olan büyük bir ilçe. Hastanemiz şu an itibariyle fiziki anlamda çok yetersiz. Doluluk oranı aşırı derecede fazla. Şimdi ise yeni bir hastane yapılıyor. Gönül isterdi ki 100 kişilik değil 250 kişilik olsun. Biz belediye olarak yeni hastane yapımı için yer verdik. Ben buradan otogarda vermeyi taahhüt ediyorum, yeter ki hastane 250 yataklı olsun. Ben ve belediye her zaman sizlerin arkasındayım ve hizmetinizdeyim.”

Yapılan konuşmaların ardından Dinar Devlet Hastanesi Yöneticisi Bayram Beder ve diğer ilçelerdeki hastane yöneticileri slayt eşliğinde hastanelerini tanıcı bilgiler verdi.

Dinar’da yapılan hastane yöneticileri toplantısına, Dinar İlçe Kaymakamı Avni Kula, Evciler İlçe Kaymakamı Hasan Gökpınar, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şekerci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Hastane Yöneticisi Bayram Beder ve ilçelerin hastane yöneticileri katıldı.

afyonkarahisar'da
hastane
yöneticileri
toplandı
Yorum (2)
TURAN
sayın çok değerli yöneticiler iyi güzel söylüyorsunuz da hani nerde ilçelerde uzman doktor yok .acaba biz mi yanlış görüyoruz .bürakrat atanacağına ilçelere önce uzman veya pratisyen farketmez dr atansın bence.BİR DE PERİFERDEKİ ÇALIŞAN LARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN YA DA BU DÖNER DENEN İLLET YA KALDIRILSIN YA DA HAKKANİYETLİ DAĞITILSIN .YÖNETİCİLERİ PARAYA GÖMÜN ALTTA ÇALIŞANLARA VERİRKEN SUYUNUN SUYU DEMEYİN .BİR DE İL İÇİ ATAMALARDA ADALETLİ OLUNSUN.AKSİ TAKDİRDE MAHŞERDE HESAPLAŞICAZ BU TAKIMLA...
0
Cevapla
hbö
şöyle güçlendik böyle güçlendik öyle bir güçlendik ki, tüm işler iyice güçlendi.. pardon güçleşti.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir