Medimagazin logo

Aksaray'da 1 yılda 1,5 milyon kişiye sağlık hizmeti verildi

Aksaray’da 1 yılda 1 milyon 526 bin kişi sağlık kuruluşlarına giderek sağlık hizmetlerinden yararlandı.
Aksaray'da 1 yılda 1,5 milyon kişiye sağlık hizmeti verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aksaray Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Himmet Durgut, beraberinde Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Korkmaz, Mali İşler Daire Başkanı Ümit Korkmaz ile birlik binası toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Aksaray’da yürütülen sağlık hizmetleri ve sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Durgut, 400 yataklı yeni devlet hastanesine 200 yatak ilave edilerek toplam yatak kapasitesinin 600’e çıkacağını söyledi.

Genel Sekter Durgut; A2 grubu bir hastane olan Aksaray Devlet Hastanesinin 500 yataklı bir hastane olduğunu ifade ederek, üniversite hastanesi veya daha büyük bir özel hastane olmadığı için birçok sağlık hizmetinin ana sunucusunun Aksaray Devlet Hastanesi olduğunu söyledi.

Aksaray Devlet Hastanesi, , Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Ortaköy, Eskil ve Gülağaç İlçe Devlet Hastanelerinde acil sağlık ve yataklı tedavi hizmetlerinin verildiğini belirten Durgut, "142 uzman hekim, 39 diş hekimi, 550 hemşire 306 sağlık memuru ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan toplam da bin 354 personel ile Aksaray’da sağlık hizmetlerini yürütüyoruz. Aksaray’da 2015 yılında 1milyon 526 bin hastaya poliklinik hizmeti verildi. Bu hastaların 41 bini yatarak tedavi hizmeti aldı" dedi.

Sağlık sektörünün canlı aktif bir sektör olduğunu vurgulayan Durgut, duraksaması olmayan bir alanda hizmet verdiklerini belirterek; ‘Aksaray Devlet Hastanesinde günde yaklaşık 6 bin hastayı rahatsızlıkları ile ilgili alanlarda ağırlıyor ve sağlık hizmeti veriyoruz. 2015 verilerine baktığımızda hasta tanıları için kullanılan görüntülemede 38 bin tomografi, 32 bin hastaya eko çekilmiş, 2 bin 700 hastaya EMG, 33 bin hastaya MR, 73 bin hastaya Ultrason, bin 500 civarında hastaya sintigrafi çekilmiştir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ise 2015 yılında 141 bin hastaya sağlık hizmeti verildi. 32 bin çekim, 7 bin 700 hastaya kanal tedavisi uygulanmıştır” dedi.

Durgut, Aksaray Devlet Hastanesinin 2015 yılında 100 milyon 370 bin lira giderine karşılık toplamda 105 milyon lira gelire ulaştığını vurgulayarak, 2016 yılında marka projelerle sağlık hizmetlerini daha da geliştireceklerini söyledi.

Yeni projeleri arasında Rehabilitasyon Merkezi, Kanser Destek Merkezi ve Kalp Merkezi olduğunu ifade eden Durgut, Aksaray Devlet Hastanesinin Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi olarak kullanılması için dönüşüm çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

sağlık hizmetleri
aksaray
genel sekreteri
himmet durgut
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir