Medimagazin logo

Batman'a nükleer tıp merkezi kuruldu

Sağlık Bakanlığınca Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde kanser ve kalp hastalarının tedavisi için kurulan nükleer tıp merkezi hasta kabulüne başladı.
Batman'a nükleer tıp merkezi kuruldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Merkezin kurulmasıyla Batman'dan Diyarbakır'a tedavi amacıyla giden yaklaşık 300 onkoloji hastası artık Batman'da tedavi edilebilecek. 

Merkezde 1 uzman ve 3 sağlık çalışanı olmak üzere 5 kişinin hizmet vereceği, Batman'ın yanı sıra bölge illerden de hasta kabul edileceği bildirildi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, yaptığı açıklamada, bölgesel anlamda büyük bir mağduriyetin giderilmiş olduğunu söyledi. 

Merkezin Sağlık Bakanlığı'nın desteği ile kurulduğunu anlatan Pamukçu, "Batman'da daha önce bu alanda sadece özel bir hastanede hizmet veriliyordu. Hastalar ya oraya ya da Diyarbakır'a giderek hizmet alıyordu. Batman'da hem kendi illerimize hem de Siirt, Mardin, Şırnak ve Bitlis gibi çevre illerimize de hizmet vereceğiz. Bu merkezde onkoloji ve kardiyoloji başta olmak üzere bütün ileri tetkik tedaviler için hizmet verilecektir. Yaklaşık 300 hastamızın mağduriyeti de böylece giderilmiş oldu." dedi.

Daha önce Diyarbakır'a giderek tedavi olduğunu belirten hasta Bahar Kartalkuş ise, böyle bir merkezin kurulmasına katkı sağlayan yetkililere teşekkür etti.

batman bölge devlet hastanesi
nükleer tıp
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir