Medimagazin logo

Tire Devlet Hastanesinde günde 60 ameliyat yapılıyor

Başhekim Hayali: "Hastanemizde günde 60 ameliyat yapıyoruz. Ameliyat sayımız 2016 yılında 13 bin 468'e ulaştı"
Tire Devlet Hastanesinde günde 60 ameliyat yapılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Hayali, hastanelerinde günde 60 ameliyat yaptıklarını, ameliyat sayılarının 2016 yılında 13 bin 468'e ulaştığını söyledi.

Hayali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 82 bin nüfuslu ilçede sadece Tirelilere değil çevredeki ilçelerden pekçok hastaya da hizmet veren hastanelerinde 70 hekim, 59 uzman hekim, 169 ebe ve hemşire, 314 teknik ve idari personel ile temizlik görevlisinin çalıştığını belirtti.

Hastanede 32'si yoğun bakımda olmak üzere 232 nitelikli yatak ile hizmet verdiklerini, geçen yıl yatakların doluluk oranının yüzde 84,1 olduğunu anlatan Hayali, "2016 yılında yatan hasta sayısı 14 bin 322 kişi. Bin 285 bebek dünyaya geldi hastanemizde. Bu bebeklerin 477'si sezaryen doğum ile dünyaya geldi. 477 sezaryen doğumun 206'sı primer sezaryen". dedi.

Hastanelerinde pek çok hastalığın ameliyatının gerçekleştirildiğini kaydeden Hayali, şöyle konuştu:

"Büyük beyin ameliyatları ve kalp ameliyatları hariç her türde ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Hastanemizde günde 30'u büyük toplam 60 ameliyat yapıyoruz. 2016 yılı ameliyat sayımız 13 bin 468'e ulaştı. Ameliyat yapılan hastaların yüzde 60'ı kadın. Günlük ortalama poliklinik hasta muayene sayımız 2 bin 327 kişiye ulaşmış durumda. Öte yandan acil servisimizde günlük 311 hastaya hizmet edilmiş durumda."

Hastanede tüm göz ameliyatlarının yapıldığının altını çizen Başhekim Hayali, "Göz ile ilgili her şey yapılıyor. Şeker hastalığından kaynaklı retinada gerçekleşen vitrektomi adını verdiğimiz ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Göz anjiyosu da yine bölgede biz gerçekleştiriyoruz." dedi.

- "Primer sezaryen oranı düşük hastaneyiz"

Sağlık Bakanlığının primer sezaryen konusunda hassas olduğunu dile getiren Başhekim Hayali, "Bakanlığımız primer sezaryen (Birinci doğumun sezaryen olması) oranının yüzde 25'in altında olmasını istiyor. Bizim primer sezaryen oranımız yüzde 20'nin altında. Biz bunu hastanemizdeki Gebe Okulu, Bebek Dostu Hastane, Anne Dostu Hastane uygulamalarımız ile sağladık. Bu uygulamalar ile normal doğuma teşvik ediyoruz anneyi ve normal doğum koşullarına anne kendisini hazırlamış oluyor." diye konuştu.

tire devlet hastanesi
ameliyat
Yorum (8)
bozeren
orada beslenecek bayağı dümenci var demektir. öyleyse asılın küreklere, mehtaab duymasın. :)
14
Cevapla
aydin sinal
Gercekten Tire (türkiyenin en güzel ilcelerinden,yasamak istedigim bir yer) Devlet hastahanesini tebrik etmek lazim.Benim en son Almanyada calistigim 550 yatakli sehir hastahanesindeki.14 ameliyathane buna ilaveten ,dogumhane(szeryan ameliyati)ameliyathanesi,septik ameliyathane,ambulans ameliyathanesinde toplam 15 bin ameliyat yapilirdi.Gerek yapilan ameliyat sayisi,gerekse sezeryan ameliyatlarinin düsüklügü bakimindan Tire D.H.tebrik etmek lazim.
3
Cevapla
CUMALİ
AFFERİN......sağlık bakanını sevindirdiniz.
10
Cevapla
emmi
çok çalışıp ciroyu yükseltin ki daha alınacak bir sürü işsiz beklemekte parti binalarında...bu ara bu hızla başınıza iş açmayasınız. en ufak kaza 1 milyon TL ve size rücu -50 sene çalışmak demek..
8
Cevapla
Ali Osman Çağlayan
Yorumları okudukça şaşırıyorum. Sağlık sektöründe sıkıntılar elbette var ama iyi yapılanları mutlaka alkışlamalıyız. İyi hizmet ürettiğini söyleyen bir hastaneye yönelik yorumların bir çoğu acımasızca ve kötümser bakış açısıyla yapılmış gibi algılanıyor.Tire'de kalp ameliyatları ve büyük beyin ameliyatları dışında tüm ameliyatların yapılabiliyor olmasını benzer bir ilçede yıllarca görev yapmış bir hekim olarak önemsiyorum.Hastane yöneticisini de kutluyorum.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir