Medimagazin logo

130 bin kişilik araştırma: Asistan hekimlerin 4'te 1'inden fazlası depresyonda

47 ülkeden yaklaşık 130 bin asistan hekim üzerinde yapılan araştırmada, her 10 asistan hekimden 1'inde intihar düşüncesi olduğu, yüzde 25'inden fazlasında da depresyon veya depresif belirtiler görüldüğü belirlendi
130 bin kişilik araştırma: Asistan hekimlerin 4'te 1'inden fazlası depresyonda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya çapında yapılan araştırma, asistan hekimlerin 4'te 1'inden fazlasının depresyonda olduğunu belirledi.

Sonuçları "American Medical Association" dergisinde yayımlanan ve 47 ülkeden 129 binden fazla asistan hekimin incelendiği yaklaşık 200 araştırma, her 10 asistan hekimden 1'inde intihar düşüncesi olduğu, yüzde 25'inden fazlasında da depresyon veya depresif belirtiler görüldüğünü ortaya koydu.

- Uzmandan yardım almıyorlar

Araştırmalara konu olan ülkelerin 15'inde yapılan 24 araştırmada incelenen 21 bin 2 asistan hekimin 2 bin 43'ünde ise intihar düşüncesi olduğu saptanırken, depresyondaki asistan hekimlerin sadece yüzde 15,7'sinin tedavi için doktora başvurduğu da ortaya çıktı.

Asistan hekimlerin halka oranla daha fazla depresyona girdiği vurgulanan araştırmada, 122 bin 356 asistan hekimin 37 bin 933'ünün depresyon veya depresif belirtiler gösterdiği belirtildi.

asistan
depresyon
intihar
Yorum (2)
serdar savacı
Türkiyede sadece asistanlar değil istisnasız tüm hekimler depresyonda.
5
Cevapla
port
tüm vatandaşlar depresyonda...ha bu arada neden maddiyat olmamalı.simdiki asistanlar devlet daha çok versin ama bizim asistanken aldığımızda abartısız 4 kat para alıyorlar.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir