Medimagazin logo

4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi başladı

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi başladı. -
4. Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL-Kongrenin, üniversitenin Haydarpaşa Kampüsü'neki açılışına katılan Tayland Prensesi ve farmatoloji uzmanı Prof. Dr. Chulabhorn Mahidol, ilaçların yapımı, kullanımı ve bu alandaki gelişmeler hakkında sunum yaptı.

Dünyada son dönemlerde ilaç alanında önemli araştırmalar yapıldığını belirten Mahidol, "Buna paralel önemli gelişmeler yaşanıyor. İlaç konusu insan sağlığı için her zaman önemli olduğu için bu konudaki araştırmalar devam ediyor. Bu kongre, bilim insanları arasında tecrübe paylaşımı açısından çok önemli" dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Omurtag da kongrenin 1994, 1998 ve 2010 olmak üzere 3 kez düzenlendiğini hatırlattı.

Kongrenin yeni konular eşliğinde yapılandırıldığını dile getiren Omurtag, "Yabancı konuklarımızla eczacılık alanındaki yeni gelişmeleri konuşacağız ve tecrübelerimizi paylaşacağız. Kongre ile genç bilim insanlarımız da uluslararası bağlantılar kuracak. Bilimsel içeriklerle dolu zengin bir kongre olacak. Kongrenin başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.
 

4.
uluslararası
eczacılık
bilimleri
kongresi
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir