Medimagazin logo

Adıyaman Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezi

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezi açılıyor.
Adıyaman Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, toplumun ağız ve diş sağlığını ilgilendiren konularda ileri tanı ve tedavi yöntemlerini sunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak, bu sayede merkeze başvuran acil ve diğer hastalara en güncel hizmeti vermek amaçlanıyor.
Merkezde girişimsel cerrahi teknikleri uygulayarak, lokal ve genel ameliyathaneleri ile hastaların ayaktan veya yatarak müşahede, muayene, teşhis, tedavi ve rehabilite edilmeleri sağlanacak.
Ağız, diş ve çene sağlığı alanında araştırma ve uygulamalarda bulunmak, klinik dalları ve diğer disiplinlerle toplum sağlığına yönelik araştırmalar konusunda işbirliğini sağlamak, merkezin amacı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak projelerin geliştirilmesine imkân sağlanacak.


Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumun ağız ve diş sağlığı konusundaki bilgi ve davranış eksikliklerini tespit ederek bunların giderilmesine yönelik projeler geliştirmek, üniversite öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı konusunda yaşam bilinci kazanmalarını ve merkez projelerinde etkin görev almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu amaçla özendirici eğitsel faaliyetlerde bulunmak ve bu alanda çalışmak isteyenleri desteklemek, sağlıklı bir toplumun geliştirilmesi için gerektiğinde kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak ülke düzeyinde bilim ve toplum arasında köprü görevini üstleneceğiz. Ulusal ve uluslararası kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarına Merkezin amaçları doğrultusunda projeler hazırlamak, eğitim programları düzenlemek, bilimsel mütalaada bulunmak ve benzeri hizmetleri vermek, toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi amacıyla, kitap, dergi, broşür ve benzeri yayınlar yapmak, yazılı ve görsel basın organlarında programlar düzenlemek gibi faaliyetlerde bulunulacak.


Adıyaman Üniversitesinin son yıllarda gösterdiği gelişme ve büyümeye Diş Hekimliği Araştırma ve Uygulama Merkezini de ekledik. Geçtiğimiz günlerde uygulama merkezimizin yönetmeliğinin Resmi Gazetede yayınlanması ile merkezimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Adıyaman Üniversitesi olarak ilimiz ve bölgemiz insanlarına kaliteli hizmetler veren çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu konuda çaba sarf eden çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Üniversitemize ve ilimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

üniversite hastaneleri
adıyaman üniversitesi
diş hekimliği araştırma ve uygulama merkezi
prof. dr. talha gönüllü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir