Medimagazin logo

Bir eczacılık fakültesi daha bu yıl öğrenci alacak

2012 yılında kurulan Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve tek eczacılık fakültesi olan Bülent Ecevit Üniversitesi Eczacılık Fakültesine öğrenci alınma teklifi YÖK tarafından onaylandı.
Bir eczacılık fakültesi daha bu yıl öğrenci alacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eczacılık Fakültesi önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 60 öğrenci alarak eğitim-öğretime başlayacak. Son yıllarda hızla gelişim gösteren Bülent Ecevit Üniversitesi hemen her yıl bünyesinde yeni bölümler dâhil ederek eğitim-öğretim ağını genişletiyor.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Eczacılık Fakültesi’nin Bülent Ecevit Üniversitesi için çok önemli olduğunu belirterek, “Sağlık bilimleri alanında kapasitemizi ve çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. İbn-i Sina kampüsünde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Zonguldak Sağlık Yüksekokulu ve Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan sonra Sağlık Bilimleri alanında güçlülüğümüzü daha fazla artırmak için Haziran 2012 tarihinde Eczacılık Fakültesini kurmuştuk. Altyapı ve insan kaynaklarında önemli mesafeler aldık. Ve 2016-2017 akademik yılında öğrenci alma teklifimiz YÖK tarafından onaylandı. Çok mutluyuz. Yeni açmış olduğumuz bir fakülteyi daha hizmete almış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eczacılık Fakültesi’nin kurulması ve gelecek dönem eğitime başlaması büyük bir başarıdır. İnanıyorum ki Eczacılık Fakültesi zamanla sadece eğitimde değil araştırmada da üniversitemize büyük güç katacaktır. Üniversitemize, Zonguldak’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu başarıların kalıcı ve sürdürülebilir olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Yürütülen tüm bu çalışmalarda ve kazanılan başarılarda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma en içten dileklerimle şükranlarımı sunuyorum” dedi.

eczacilik fakultesi
prof. dr. mahmut ozer
bulent ecevit universitesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir