Medimagazin logo

Bursa, tıbbi cihazda yerli üretim yapacak

BTSO, ithalatın yoğun olarak yaşandığı tıbbi cihazlar alanında yerli üretimin payını artırmak için Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi’ni hayata geçirdi
Bursa, tıbbi cihazda yerli üretim yapacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bursa Ticaret ve ­Sanayi Odası (BTSO), ithalatın yoğun olarak yaşandığı tıbbi cihazlar alanında yerli üretimin payını artırmak için ‘Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi’ni hayata geçirdi.

BTSO’nun yürüttüğü 5. Kümelenme olan Sağlık Teknolojileri Kümelenmesi’nin tanıtımı iş dünyası temsilcileri, Bursa'daki kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, yaptığı konuşmada medikal teknolojileri ithalatının dış ticaret açığı verilen stratejik sektörlerden birisi olduğunu söyledi.

BTSO olarak Türkiye’nin ve Bursa’nın bu alandaki payını güçlendirmek istediklerini dile getiren Başkan Burkay, şunları söyledi:

" Tıbbi cihazlar sektörü her ülke için en öncelikli ve kritik sektörlerden birisi konumunda. Dünyada güçlü ekonomilere sahip ülkelerin bu sektörde de büyük bir paya sahip olduğunu görebiliriz. BTSO olarak bizler de Sağlık Konseyimizin de destekleriyle medikal teknolojileri sektöründe üretim yapacak firmaların Bursa’da kümelenmesini istiyoruz. Yüksek teknoloji üretimin merkezi olacak TEKNOSAB’a sağlık teknolojileri yatırımlarının gelmesini de hedefliyoruz. Bu anlamda bizlere her alanda desteğini esirgemeyen Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.”

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, tıbbi cihazlar üretiminde ilk başta önceliklendirmenin iyi yapılması gerektiğini belirterek, Tıbbi cihazlar ve ilaçlar, Türkiye’de enerjiden sonra en önemli ithalat kalemlerinden birisidir. Bu trend bu şekilde devam ederse açık büyümeye devam edecek. Yeni kurulması planlanan hastaneleri ve onların cihaz ihtiyaçlarını düşünürsek, mutlaka bu konuda yerli üretimin payı artırmalıyız." dedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, BTSO’nun yürüttüğü projelere akademik kadrosuyla destek vereceklerini ifade etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın , BTSO tarafından kurulan Sağlık Teknolojileri Kümelenmesine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

tibbi cihaz
bursa
bursa ticaret ve ­sanayi odasi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir