Medimagazin logo

Dekanlıktan açıklama: Soruşturmada hayati tehdit yok

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığından, Cebeci Hastanesi eczanesi bünyesinde çalışan personel arasında geçen birkaç ay içerisinde ortaya çıkan sorun ve tartışmalara ilişkin soruşturma açıldığı, bu kapsamda verilen tutanak ve şikayet dilekçelerinde, hayatı tehdit veya ilaç yolsuzluğu gibi bir yorum ya da vurgunun bulunmadığı bildirildi.
Dekanlıktan açıklama: Soruşturmada hayati tehdit yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dekanlıktan yapılan açıklamada, Cebeci Hastanesi eczanesinde 24 Haziran'da eczacılar Özler Kiriş, Hikmet Türk, Gürsu Ulaşan ve İlknur Yüce'nin görevleri başında katledilmelerinin herkesi derinden yaraladığı vurgulandı.

Mesai arkadaşlarının kaybının yarattığı üzüntünün bazı medya organları ve sosyal platformlarda yer alan çeşitli spekülasyonlarla daha da derinleştiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tıp Fakültemiz Cebeci Hastanesi eczanesi bünyesinde çalışan personel arasında geçtiğimiz birkaç ay içerisinde ortaya çıkan sorun ve tartışmalar ilk andan itibaren öncelikle hastane başhekimliğimiz tarafından incelenmiş, ardından dekanlığımızca soruşturma açılmıştır.

Halen devam etmekte olan bu soruşturmanın konusu, çalışanlar arasında farklı zamanlarda ortaya çıkan ve sözlü münakaşadan öte bir boyut kazanmamış olan karşılıklı suçlamalardır. Soruşturma kapsamındaki tutanak ve şikayet dilekçelerinde, hayatı tehdit veya ilaç yolsuzluğu gibi bir yorum ya da vurgu bulunmamaktadır. Ayrıca Tıp Fakültesi Dekanlığına veya başhekimliğimize, kaybettiğimiz eczacı arkadaşlarımız tarafından iletilen can güvenliği ve tehdide ilişkin bir bildirim olmamıştır."

Açıklamada, yaşanan acı olayın, rektörlükçe yürütülecek idari soruşturma dışında, halen emniyet güçlerinin ve nihayetinde de yargının araştırıp neticelendireceği bir konu durumunda olduğu kaydedildi.
 

ankara tıp
cebeci hastanesi
eczacı
Yorum (4)
xxxx
Sağlık Bakanlığı ı. hukuk müşavirinin, hukuk müşavirini psikiyatrik vaka haline getirmeye hakkı var mı? Hukuk müşavirinin, ı. hukuk müşavirinin hukuksuzluklarını dile getirmesinin mükafatı bu mu? Müşavirlikte sigaralı kahvaltılar düzenlenmesi kanuni midir?...........
7
Cevapla
Frankie Bellevan
Hastane çalışanı "cinnet geçirdiği söylenen personel" , çalıştığı hastanenin biriminde , çekmecesinde silah bulunduruyor.. Ve diğer tüm çalışanlarla ( 6 kişi ) husumetli.. Hayatı tehdit eden bir durum olmadığı söyleniyor.. Sonuç : 4 Eczacı rahmetli. Diğer 2 kişi olay anında orada bulunmadıkları için hayatta.. Hastanede hiçkimsenin bu durumdan haberdar olmaması mümkün değil.. Çünkü Türkiye'de Hastanelerde " her birimde " idareye her zaman laf götürüp getiren birileri olur.. Kaldı ki : Birkaç ay devam eden Husumet nedeniyle Açılmış bir Soruşturmadan bahsediliyor.. Eczacılar bu soruşturmadan hiçbir şey çıkmayacağını ( uyarma , en fazla kınama ) tahmin ettikleri için , olayı Savcılığa da intikal ettirmişler.. Ne yazık ki felaket anına kadar işler " oluruna " bırakılmış ve " olan " ölenlere (Allah rahmet eylesin) ve geride bıraktıkları ailelerine ve sevenlerine olmuş...
14
Cevapla
ali erdem
Yazıklar olsun
2
Cevapla
Kadir bonjur
@ali erdem sizinle konusmam lazim süleyman biloyor
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir