Medimagazin logo

Doktorlara akupunktur tavsiyesi: FDA ağrı yönetiminde yeni alternatifler arıyor

FDA, uyuşturucu etkiye sahip ağrı kesici ilaçların yerine alternatif tedavi yolları arıyor, doktorlara akupunktur öğrenmelerini tavsiye ediyor.
Doktorlara akupunktur tavsiyesi: FDA ağrı yönetiminde yeni alternatifler arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN HABER MERKEZİ-Amerika Gıda ve İlaç Dairesi(FDA), Mayıs ayı ağrı yönetimi sağlık eğitim kılavuzu planında, bazı değişikliklere yer verdi. Opioid analjeziklerin reçetelenmesine karşı harekete geçen  FDA, doktorlara akupunktur gibi alternatif tıp tedavilerini öğrenmeyi ve uygulamayı tavsiye etti.

Tavsiye edilen değişikliklerin gerçekleşmesinde, alternatif tedavileri uygulayanların meclis içinde lobilenmelerinin ve bu konudaki bazı hukuki başarılarının etkisi büyük oldu. Opioid analjezik krizlerinin patlak vermesi sonucunda, alternatif ağrı kesici tedavilerine yönelim yaygınlaştı. Daha bu yılın başında, Amerikan Hekimleri Koleji’nin sırt ağrılarında ilk tedavi olarak akupunktur, yoga ve kiropratik bakım gibi ameliyatsız tedavileri önermesi, alternatif tıp endüstrisini sevindirdi.

 

FDA, ilaç firmaları, doktorlar ve alternatif tıp uygulayıcılarının fikirlerini aldıktan ve 10 Temmuz’da halkın nabzını ölçtükten sonra rapora son halini verecek.

fda
agri yonetimi
opioid analjezik
akupunktur
Yorum (2)
Fatih
Aile hekimi olup akupunktur uzmanı olan doktorlar mesai dışında da akupunktur yapabilmeli. Sayın Bakanımız ve Mustesarimiz bu konuyla ilgilenirlerse çok iyi olur. Hem mesaiy aksamadan akupunktur yapabilir,hastadan da masraflar için cüzi ücret alınabilir. Hastalara inanılmaz memnun kalacaklardır.
4
Cevapla
Mehmet Ay
Aile hekimlerinin hani hiç bir şeye vakitleri yoktu yoğun çalışmaktan? Koruyucu hekimlik hizmetleri 8 saatlik nöbetle aksarken bununla aksamaz mı? Halk zarar görmez mi?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir