Medimagazin logo

Doktorlarda pembe çorap akımı: Alayına isyan, hepimiz arkadaşız!

Sağlık hizmetine ilişkin toplantılarda, bilimsel kongrelerde veya hastanedeki rutin bir gününüzde pembe çorap giyip herkese gururla gösterebilir miydiniz? Sosyal medyada fenomen olan “Pembe Çoraplı” doktorlar ve diğer sağlık çalışanları bunu tüm dünyanın gözü önünde yapıyor.
Doktorlarda pembe çorap akımı: Alayına isyan, hepimiz arkadaşız!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilimsel kongrelerde, sağlık odaklı toplantılarda pembe çorap giymek doktorlarda ve diğer tüm sağlık çalışanlarında bir akım haline geldi. Twitter’da #pinksocks  etiketiyle “Bilim Yürüyüşleri”nde de (March for Science) anlam kazanan bu sosyal medya akımı, siyasilerin dahil olduğu sağlık politikalarına, zorlaştırıcı ve yetersiz sağlık hizmetlerine karşı bir duruş sergiliyor.

 

 

Pembe çorap akımını başlatarak sosyal medya fenomeni haline gelen sağlık teknolojileri girişimcisi Nick Adkins, pembe çoraplı insanların hikayelerinin sağlık sektöründe sınırları kaldırdığını ve ortak bir amaç için birliktelik duygusu yarattığını söylüyor. Pembe çorap giyen doktorlar, araştırmacılar, girişimciler katıldıkları sağlık toplantılarından fotoğrafları, twitter sayfası üzerinden paylaşıp birbirlerine bu çoraplardan hediye ediyor.

 

 

Adkins pinksocks olarak açtığı blogunda: “Sağlık hizmet zincirinin her halkasından insanlar olarak biraraya geldik ve sağlık teknoloji şirketleri, hastaneler, ilaç firmaları, araştırma merkezleri, hastalar ve sağlık bakım personelleri arasındaki eski ‘soyutlama politikası’nı yıkarak birbirimizi çalışma arkadaşları olarak görüp biraz eğlenmek istedik.

 

 

Sağlık sistemine çözümler getirmek ve yeni yaklaşımlar edinmek; siyasetin, bürokrasinin ve eski kafalı sistemlerin yıktığı sağlık politikalarının aksine hasta, doktor ve diğer sağlık çalışanları arasındaki iletişimi arttırmak, eğlenmek, gülümsemek, anı yakalamak için haydi pembe çoraplar topluluğuna!” diyor.

 

https://twitter.com/hashtag/pinksocks

doktor
pinksocks  
Yorum (4)
abdullah
kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır (!), arada bir mor, gül kurusu, fıstık yeşili de tercih edilebilir..
10
Cevapla
dr.t.k.
yazık...... hekimliğin tüm hakları, saygınlığı, kazançları bitti.......
9
Cevapla
Jane Doe
Saçma sapan bir iş. abdullah ve t.k. Rumuzlu hekimlerin yorumlarına katılıyorum.
3
Cevapla
Laila
Tabi siz üstün zeka ve yeteneklere doğuştan sahip ,ekip çalışanlarını ikinci sınıf gören sınız,13 yıldır boşluğa uygun kelimeyi bulamıyorum,sahi hipokrat yemininde sizin bu özelliklerinizden de bahsediliyor muydu?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir