Medimagazin logo

Eczacılık fakültesi seçecek öğrencilere uyarı: Eczaneyi zor açarsınız!

Antalya Eczacılar Odası, Eczacılık Fakültelerini tercih edecek öğrencileri 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'da yapılan düzenlemeleri bilerek bölümü tercih etmeleri yönünde uyardı
Eczacılık fakültesi seçecek öğrencilere uyarı: Eczaneyi zor açarsınız!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Eczacılar Odasınca, Eczacılık Fakültelerini tercih edecek öğrencilere 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'da yapılan düzenlemeleri bilerek, bölümü tercih etmeleri yönünde uyarıda bulunuldu.

Antalya Eczacılar Odasından yapılan yazılı açıklamada, 6197 Sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'daki değişikliğin, mezun olduktan sonra eczane açmak isteyenlerin Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş boş kontenjanlara göre eczane açabilecekleri düzenlemeleri içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, bugünlerde üniversite tercihinde bulunacak öğrencilerin, eczacı olmak için pek çok kriterin tamamen değiştiği yeni düzenleme ışığında tercihte bulunmalarının faydalı olacağı vurgulandı.

Söz konusu yasada Avrupa modeli esas alınarak nüfusa göre eczane sınırlaması yapan bir düzenlemenin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, yeni düzenleme ile eczanelerin büyük şehirlerde kümelenmeyeceği, yurdun en ücra köşelerinde bile eczane açılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak isteyen bir eczacının en az bir yıl hizmet sözleşmesine bağlı olarak mesul müdür eczacı ile serbest eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışma zorunluluğu bulunduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Daha önce ÖSYM ile yaptığımız görüşmelerde, yukarıda bahsettiğimiz yasal düzenlemelere kılavuzda yer verilmesi ve tercih yapacak öğrencilerin konu hakkında bilgilendirilmesi için gerekli girişimleri başlatmamıza rağmen hala ÖSYS kılavuzunda yer almadığını görmek bizleri fazlasıyla rahatsız etmiştir. Umuyoruz bu yılki tercih kılavuzunda bu eksiklik giderilmiştir. Çünkü öğrencilerin eczacılık camiasında adeta bir devrim olan bu yasal düzenlemeleri bilerek tercih yapmaları son derece önemliyken, hayatlarını etkileyecek bir karar aşamasında kılavuzda bilgilendirilmemeleri ise ne yazık ki elzemdir."

Açıklamada, mezun eczacıların sadece eczane açmak zorunda olmadığı, hastanede, kamuda, endüstri ve sanayide, kooperatif ve ecza depolarında çalışabilecekleri, yasayla gelen ikinci eczacılık modellerinde de mesleğe atılabilecekleri kaydedildi.

eczacılık fakültesi
ösym
eczacılık fakültesi seçilir mi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir